Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 13.11.2023. 20:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Četiri minute sastanka s ministricom. Sad je jasno, slijedi prosvjed poljoprivrednika

Premijer i ministrica nisu došli u petak na sastanak u Retkovce. Članovi Stožera za obranu hrvatskog sela s druge strane jesu se odazvali pozivu i stigli u Zagreb. Ali...

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
  • 1.632
  • 200
  • 0

Nakon što se premijer i ministrica poljoprivrede nisu pojavili na sastanku u Retkovcima, Stožer za obranu hrvatskog sela danas je odlučio uzvratiti sličnom mjerom

Doduše, stigli su u Zagreb na poziv Marije Vučković koji im je, kako su rekli, uputila prošli petak 5 do 12. No, ne i s namjerom doista u 16.30 sjesti i razgovarati. Tražili su od nje tek da odgovori da ili ne na jedno pitanje - prihvaća li njihove zahtjeve. Potom su se obratili medijima te najavili da od prosvjeda ne odustaju. Točnije, obećavaju oluju svih oluja. 

"Stočari, ratari, građani, svi koji su u sve gorem položaju, dođite u srijedu, 15. studenog u 18 sati u slavonsko selo Retkovce gdje ćemo u Domu kulture dogovoriti sve daljnje korake", pozvao je Tomislav Pokrovac. 

Ništa od pregovora, premijer i ministrica nisu se odazvali pozivu Stožera za obranu sela

Na postupak članova Stožera reagirali su iz Ministarstva poljoprivrede. Kažu, unatoč agresivnoj i politički motiviranoj kampanji na sastanak u 16:38 primljeni su predstavnici tzv. Stožera za obranu hrvatskog sela na kojem je ministrica Vučković nastojala u konstruktivnom ozračju razgovarati o aktivnostima koje se provode u cilju suzbijanja afričke svinjske kuge.

Nikad kraći sastanak?

"Još dok je pozdravljala nazočne prekinuo ju je Tomislav Pokrovac uvjetujući da odgovori isključivo s da ili ne na njihove zahtjeve, nakon čega su naprasno napustili sastanak koji je trajao 4 minute", opisuju.

Napominju i da nagli i neopravdani odlazak pokazuje da dio aktera ne želi surađivati i pridonijeti suzbijanju ove bolesti, što jedino može produbiti i proširiti epidemiju. 

"A što su pojedinci i činili neovlaštenim premještanjem svinja, za što su i kazneno prijavljeni", zaključuju. 


Tagovi

Stožer za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac Marija Vučković Sastanak Ministarstvo Afrička svinjska kuga


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #zivotinje #Lika
Naši🐎🐎 HH-ovci i 👑car 🐕Medo😍