Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU propisi
  • 16.08.2013.

Članice moraju vratiti 180 milijuna eura pomoći poljoprivredi

Kako novac za pomoć poljoprivredni nije dodjeljivan prema EU pravilima, čak 14 zemalja Unije morati će vratiti milijune eura

Foto: RGBStock.com
  • 497
  • 46
  • 0

Loše vijesti za poljoprivrednike iz 14 članica Unije, od Britanije do Slovenije, koji su kršili propise o trošenju novca iz zajedničke blagajne. Utvrdili su to inspektori Europske komisije provjerom stotinjak projekata.

Ukupno će članice morati vratiti 180 milijuna eura. Tako će Velika Britanija morati vratiti u EU proračun preko 50 milijuna eura kazne, Poljska 40, Danska 11, Slovenija 8, Belgija 4 milijuna eura.

Zemlje članice same odgovaraju za obavljanje isplata u sklopu Zajedničke poljoprivredne politike, koju obavljaju putem agencija za plaćanja u poljoprivredi. Europska komisija godišnje provede preko 100 revizija, s ciljem utvrđivanja kontroliraju li dovoljno zemlje članice isplate iz EU proračuna, odnosno poduzimaju li dovoljne napore da se isprave uočeni nedostaci.

Kršenja se najčešće odnose na isplatu poticaja za neoznačenu stoku, na neodgovarajuće skladištenje mlijeka u prahu, na kašnjenja s obnavljanjem veterinarskih certifikata, a na vrhu popisa je neažurirano vođenje zemljišnih knjiga.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

EU propisi Europska komisija Poticaji Poljoprivredna politika


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobra paša #RuralFoto #proizvodnja