Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 17.08.2013.

Da li je prekršen Zakon o potporama?

Državno odvjetništvo biti će pozvano da ocijeni zakonitost Jakovinovog postupanja s prošlogodišnjom isplatom potpora

Foto: RGBStock.com
  • 1.082
  • 61
  • 0

Predsjednik Saveza udruga središnje Hrvatske, Stjepan Kunovec u Poljoprivrednoj komori zadužen je za rad svih farmerskih udruga pita se zašto ministar Tihomir Jakovina uporno skriva podatke kojim su poljoprivrednim gospodarstvima za 2012.godinu isplaćene potpore u 100 % iznosu, kako bi ostalima uskratio 35 do 40 posto od njihovih prava?

Kunovec smatra da se takvim postupanjem samo dolijeva ulje na vatru, motivira nove izlaske traktora na prometnice i potiče gnjev nezadovoljnih farmera.

U 2011. godini isplaćeno je 2,87 milijardi kuna, a u 2012. godini 2,42 milijarde, podsjeća Kunovec. Upravo ta dva podatka, upozorava, vrlo konkretno oslikavaju da su potpore za 2012. u prosjeku trebale biti manje ni za dvadesetak posto. Takav pad potpora, uvjeren je, ne bi izazvao uzbunu među poljoprivrednicima, i oni su svjesni da je kriza uzela svoj danak na državnim financijama. Međutim, ministar je, tvrdi Kunovec, iz samo njemu znanih razloga prekršio zakon. Naime, u Zakonu o potporama stoji da se potpore proporcinalno smannjuju svima ukoliko u proračunu nema dovoljno sredstava.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Tihomir Jakovina Potpore Stjepan Kunovec Zakon