Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olujno nevrijeme
  • 05.06.2024. 09:00
  • Vukovarsko-srijemska, Ilok

Dabro: Činimo sve kako bi poljoprivrednici što prije obnovili svoje proizvodne potencijale

Ministar Josip Dabro obišao je jučer u Iloku olujnim nevremenom pogođena područja.

Foto: Radio Ilok 101.3 FM (ustupljena foto)
  • 978
  • 91
  • 1

Suosjećam s poljoprivrednicima i svim građanima koje je posljednjih dana pogodilo snažno nevrijeme praćeno tučom, pri čemu su nastradale brojne poljoprivredne površine, poručio je nakon obilaska u olujnom nevremenu stradalog područja u Iloku ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro

Sada slijede izlasci povjerenstava za procjenu štete koja svoja izvješća trebaju poslati Vukovarsko-srijemskoj županiji, objasnio je, nakon čega će imati konkretnije podatke o razmjerima ovog nesretnog događaja,

Kako je i obećao, naglasio je, na terenu je, razgovara s poljoprivrednicima, potpuno ih razumije i bit će njihov glas.

"Ministarstvo je na raspolaganju za pomoć uz naše savjetodavce i činimo sve kako bi poljoprivrednici što prije obnovili svoje proizvodne potencijale i nastavili s poslovanjem", kaže Dabro dodajući da će u narednom razdoblju detektirati glavne probleme i prilagoditi Strateški plan u okviru Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije, kako bi hrvatske poljoprivrednike administrativno rasteretili.

Tuča ogolila vinograde: Oštećeno do 100 ha nasada Iločkih podruma

Upitan za protugradnu obranu, rekao je kako će Ministarstvo maksimalno iskoristiti ono što je dozvoljeno kako bi se spriječili ili smanjili utjecaji ovakvih oluja.

Olujno nevrijeme poharalo je u ponedjeljak dijelove Hrvatske nanijevši ogromne štete na usjevima, u vinogradima, voćnjacima i povrtnjacima. Najteže je pogođeno područje Iloka. 

Srećom, vremenske prilike pokazuju da nam slijedi mirnije, sunčanije razdoblje. 


Tagovi

Josip Dabro Olujno nevrijeme Štete Tuča Ilok


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).