Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljo-nova
  • 12.06.2024. 13:30

Danijel Merkaš: Ključ je u pametnoj poljoprivredi

Pametni sustavi prilično olakšavaju posao poljoprivrednicima. Sve više su traženi, posebno u profesionalnim varijantama bavljenja poljoprivredom, kaže Danijel Merkaš, voditelj marketinga tvrtke Poljo-nova

Foto: Maja Celing Celić
  • 582
  • 47
  • 0

Sezona žetve je krenula, čime su u tvrtki Poljo-nova d.o.o. aktivirana i servisna dežurstva, spremna za brze intervencije kod specifičnih problema na samom terenu. 

"Poljo-nova se može pohvaliti da je jedan od dugovječnijih zastupnika jednog brenda. Od kada je osnovana, ima punu tehničku i logističku podršku proizvođača, Deutz Fahra, kako za traktore, tako i za kombajne", rekao nam je Danijel Merkaš, voditelj marketinga ove tvrtke na nedavno održanom sajmu poljomehanizacije, FarmShow-u podsjetivši kako imaju dobru komunikaciju i suradnju s tvornicom kombajna Same Deutz-Fahr Žetelice d.o.o. iz Županje. 

Van radnog vremena i vikendom

"Klijenti mogu računati na nas i van radnog vremena te za vikend. Blizina tvornice u Županji nam omogućuje dostupnost dijelova i brzu intervenciju na otklanjanju eventualnog zastoja u žetvi, da kombajn što manje stoji", kaže Merkaš naglasivši kako je važno biti na raspolaganju poljoprivrednicima u vrijeme kada je bitan svaki dan odrađen na polju. "Tu smo da budemo pouzdan i korektan partner. Ne samo da plasiramo proizvod na tržište nego da ga redovno održavamo i pravovremeno servisiramo. To nas je i održalo sve ove godine", navodi dodajući kako je njihova servisna mreža dobro organizirana te da većinu stvari odradi na terenu. 

Jedan od najtraženijih modela prošle godine

Naglašava kako imaju i servisere s 10, 15 godina radnog staža. "To znači da pokrivamo i starije modele traktora koji su se ranije proizvodili. Kada su u pitanju novi, naši se serviseri kontinuirano educiraju."

Najtraženije kategorije 

Na FarmShow-u su prezentirali standardnu podnudu Deutz-Fahr traktora, Kuhnovih priključaka i Pronar prikolica. Veliku je pažnju privlačio i Deutz-Fahr kombajn za kojega Merkaš komentira da je bio jedan od traženijih modela prošle godine. 

Među traktorima su, navodi, najtraženije kategorije 125 i 140 konjskih snaga, a na sajmu su izložili i model iz premium linije, Deutz TTV 7250 Vario koji je interesantan dizajnom, opremljen navigacijom, potpunom autonomijom u upravljanju, a udobnost u radu mu je neupitna.  

Pametni sustavi olakšavaju posao 

Sve je više interesa i za pametnim poljoprivrednim strojevima. "Prepoznata je njihova važnost. Pametni sustavi prilično olakšavaju posao poljoprivrednicima. Uz njihovu pomoć prate parametre koji su neophodni za rad. Sve su više su traženi, posebno u profesionalnim varijantama bavljenja poljoprivredom."

Danijel Merkaš vjeruje u napredak poljomehanizacije

Iako situacija na tržištu poljoprivredne mehanizacije nije najbolja, Merkaš smatra da upravo ovaj segment agrara ključ u održavanju konkurentnosti, efikasnosti i ekonomičnosti naših proizvođača. "Sve je manje ljudske radne snage u svim gospodarskim sektorima, a jedan sofisticirani stroj može skratiti vrijeme određenih operacija u bilo kojem segmentu poljoprivrede. Konstantni razvoj poljomehanizacije, traktora, priključaka sve više zamjenjuju čovjeka", komentira i dodaje kako će trenutni period stagnacije proći, ali će se budućnost nastaviti razvijati u smjeru sofisticirane i digitalizirane poljoprivrede pa i robotskih sustava. 

"Vjerujem da će taj dio mehanizacije stalno napredovati i uvijek će za njom biti potražnja jer, svi moramo jesti", zaključio je. 

Čitav tjedan nakon FarmShow-a u Poljo-novi su osmislili akciju na određene modele taraktora, prilikom koje kupci mogu ostvariti financijske pogodnosti u kupnji modela koji su odmah dostupni. 

Dodatne informacije potražite na nekom od niže navedenih kontakata. 


Fotoprilog


Tagovi

Poljo-nova Danijel Merkaš Deutz Fahr Pametna poljoprivreda Žetva 2024 Servis kombajna Rezervni dijelovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Poljo-nova d.o.o.

Industrijska cesta 34, 10360 Sesvete, Hrvatska
tel: +385 1 2040 280, e-mail: info@poljonova.hr web: http://poljonova.hr/