Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kaznena prijava
  • 15.06.2023. 16:00
  • Osječko-baranjska, Bizovac

Dobio odobrenje za industrijsku konoplju - uzgojio onu drugu

"Malo" je zloupotrijebio odobrenje, a policija je oduzela prilične količine marihuane.

Foto: PU osječko-baranjska
  • 1.768
  • 144
  • 0

Osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je Policijska uprava osječko-baranjska čiji su službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Kako pišu, utvrđena je osnovana sumnja da je isti od travnja 2020. do 13. lipnja 2023. na adresi prebivališta na području općine Bizovac zlouporabio odobrenje da se bavi proizvodnjom i preradom industrijske konoplje te neovlašteno uzgojio neutvrđenu veću količinu biljaka konoplje tipa droge marihuana.

Biljke je potom prerađivao i pakirao radi daljnje preprodaje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku je 13. i 14. lipnja na području te općine obavljeno više pretraga domova i drugih prostora koje koristi 40-godišnjak. Tijekom pretraga policijski službenici su pronašli i uz potvrdu oduzeli oko 868 kilograma marihuane.


Povezana biljna vrsta

Industrijska konoplja

Industrijska konoplja

Sinonim: Kanabis, kanab, kinap | Engleski naziv: Hemp | Latinski naziv: Cannabis sativa L.

Konoplja je poznata kao biljka za proizvodnju vlakana od prije oko 5 000 godina, a znatno kasnije kao ljekovita biljka za korištenje hašiša. Potječe iz srednje Azije. Nastala je... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Industrijska konoplja Marihuana Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".