Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Claas tvornica
  • 11.07.2024. 12:00
  • Bad Saulgau, Njemačka

Dok tržište poljomehanizacije miruje, Claas ulaže u proizvodne pogone - posjetili smo tvornicu

Tvornica u gradiću Bad Saulgau prolazi kroz restrukturiranje i proširenje proizvodnih pogona, u što Claas ulaže 50 milijuna eura

Foto: Maja Celing Celić
  • 171
  • 39
  • 0

Globalno tržište poljomehanizacije proteklih godinu dana doživljava stagnaciju. Potražnja je smanjena, roba stoji na lagerima i čeka svoje kupce. 

Svjetski poznati proizvođač poljoprivrednih strojeva Claas, koristi ovu priliku za restrukturiranje i proširenje svojih proizvodnih pogona. 

Tvornica ovog branda gdje se razvijaju, testiraju i proizvode strojevi za žetvu krme te prednji priključci za kombajne Jaguar nalazi se u malom gradiću Bad Saulgau, u saveznoj državi Baden Württemberg, na jugu Njemačke, u srcu regije poznate po pašnjacima. Ondje se trenutno provodi projekt ForageGo

Investicija od 50 milijuna eura 

Do 2025. godine Claas planira uložiti više od 50 milijuna eura u pogon koji se prostire na 180.000 m2, a gdje se danas proizvode Disco kosilice, Volto rastresači, balirke i drugi strojevi. Trenutno je u izgradnji novi logistički centar površine 9.500 m2. Ondje je zaposleno oko 800 ljudi iz okolice, a koji često i sami dolaze iz obitelji koje se bave poljoprivredom. 

Svaki stroj prolazi rigoroznu provjeru 

Jedna od prvih faza projekta bila je modernizacija proizvodnje Volto rastresača i sustav protoka usjeva u Jaguar kombajnima. "Bad Saulgau je ponosan na visoke ocjene koje postižu naši proizvodi kod zadovoljnih kupaca", izjavio je Uli Nickol, voditelj lokacije i generalni direktor Claas Saulgau GmbH. 

"Zahvaljujući najvećoj pojedinačnoj investiciji u ovu lokaciju do sada, imamo priliku modernizirati i proširiti proizvodne kapacitete. Ova faza na našem razvojnom putu predstavlja veliki korak te postavlja temelje za budući rast", poručio je na predstavljanju investicije agrarnim novinarima iz nekoliko europskih zemalja, a s kojima je bio i Agroklub. 

Bili smo na prezentaciji novih modela Claas-ovih strojeva u Njemačkoj

Saznali smo kako se proizvodni portfelj u Bad Saulgau kontinuirano razvija te kako proizvodi, ističu u Claas-u, postaju veći, složeniji i inteligentniji. Proizvodnja je još rigoroznija, a cilj im je da strojevi rade učinkovitije, da brzina ciklusa bude veća te da budu fleksibilniji u odnosu na kupce. 

S ulaganjima nas je upoznao Uli Nickol, generalni direktor Claas Saulgau GmbH

Raspored u pogonima će biti napravljen tako da montaža bude optimizirana, s visokim stupnjem standardizacije, a ono što smo vidjeli u tvornici već sada izgleda tako. Završetak svog posla planiran je do kraja ljeta 2025., kada će biti instaliran novi sustav protoka materijala.

Prostor se gradi prema standardu energetske učinkovitosti KFW 40. Osim toga, cijeli će krov biti prekriven fotonaponskim sustavom snage 950 kWp.

Širi se i logistički parnter 

Inače, Claasove gotove proizvode preuzima i transportira partnerska tvrtka Spedition Grieshaber. Robu privremeno skladište, zatim pripremaju za otpremu i konačno šalju kupcima diljem svijeta. Posao obavljaju ili kamionima za izravnu isporuku distributerima ili pak kontejnerima za transport morem. 

Transport će biti olakšan (Foto: Claas)

Budući da lokacija na kojoj je partnerska špedicija više nema dovoljno kapaciteta kojom bi se trebao pokriti povećani volumen proizvodnje, odlučili su izgraditi novi objekt površine 70.000 m2, također u Bad Saulgau.


Fotoprilog


Tagovi

Claas ForageGo Strojevi za žetvu Disco kosilica Volto rastresač Bad Saulgau Investicija Proširenje tvornice Uli Nickol


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda