Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • In memoriam
  • 16.08.2023. 08:30
  • Brodsko-posavska, Dragalić

Doviđenja, Vjeko. Hvala na prijateljstvu i divnim pričama

Otišao je naš dragi prijatelj Vjekoslav Hudolin koji je samo za Agroklub ispričao gotovo 400 divnih priča. Posljednji ispraćaj je danas, 16. kolovoza u njegovom Dragaliću.

Foto: Vedran Stapić
  • 700
  • 181
  • 2

Posljednji ispraćaj našeg dragog prijatelja i kolege Vjekoslava Hudolina održat će se danas, 16. kolovoza u 16 sati na mjesnom groblju u njegovom Dragaliću. 

Neumorni novinar, voćar, spisatelj, enigmatičar, savjetnik, suprug, otac i djed napustio nas je prije dva dana, prerano, u 69. godini života. 

Nenametljiv, samozatajan, ali neumoran jer kod njega je doista vrijedila ona stara "tiha voda brege dere", ostavio je iza sebe neizbrisiv trag. Razmjena starih sorti voća i povrća u Cerniku pod njegovom je palicom postala priznata međunarodna manifestacija, u grupi Sačuvajmo stare sorte okupio je gotovo 30.000 članova, bezbrojni su oni kojima je savjetom pomogao, primio u voćnjaku svoga OPG-a, podučavao o ekološkoj poljoprivredi, o medaricama, ali i solitarnim pčelama...

Otišao je naš dragi prijatelj i kolega Vjeko Hudolin

Sa suprugom Anđom samo u proteklih par godina izdao je tri knjige čija su tema upravo poljoprivreda. Nakon Dobrih priča 1 i 2 koje sadrže i brojne reportaže objavljene na Agroklubu, izdali su i "Lijepo se može živjeti i u starosti" sabirući u njoj reportaže o ljudima koji se u poodmaklim godinama uspješno bave pčelarstvom, voćarstvom, ekološkom poljoprivredom, starim zanatima. Autori ovoga uratka, treće zajedničke knjige, svojevrsnog nastavka. 

Zadužio je i brojne ljubitelje enigmatike jer volio je i stvorio brojne križaljke, rebuse, anagrame.. 

Svojim uvijek sjajnim tekstovima s terena, prenoseći priče brojnih naših poljoprovrednika, ostavio je neizbrisiv trag na našim stranicama. Gotovo 400 priča ispričao nam je i aktualne su i danas, lako čitljive, živopisne, sjajne. Baš kakav je i Vjeko bio, naš autor godine.  

Gotovo 400 priča ispričao je za Agroklub, a pročitati ih možete ovdje

Nedostajat će. Točnije, već nedostaje jer ovaj najteži životni udarac, gubitak je za sve nas i za hrvatsko novinarstvo i voćarstvo. Na nama je da nastavimo putem kojeg je utabao. 

Hvala Vjeko. 

Počivajte u miru. 


Tagovi

Vjekoslav Hudolin Posljednji ispraćaj In memoriam Dobre priče


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).