Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tvornica
  • 17.10.2013. 08:36

Entrada d.o.o. - novi vlasnik Labinprogresa

Potpisan je ugovor o prodaji Labinprogers TPS-a tvrtki Entrada

  • 2.232
  • 146
  • 0

Dana 16.10.2013. godine u Labinu, potpisan je Ugovor o kupoprodaji većinskog udjela 97,42% temeljnog kapitala društva Labinprogres-TPS d.o.o. između dosadašnjeg vlasnika tvrtke P.P.C. Buzet d.o.o. i novog vlasnika - tvrtke Entrada d.o.o. iz Šušnjevice.

P.P.C. Buzet d.o.o. donio je odluku o prodaji većinskog poslovnog udjela Labinprogres-TPS d.o.o. sukladno programu poslovnog restrukturiranja grupe Cimos, prema kojem se sve djelatnosti, koje nisu vezane za automobilsku industriju, izdvajaju iz grupe. Prodaji su prethodile ozbiljne i detaljne pripreme oko izdvajanja djelatnosti poljoprivredne mehanizacije koja se odvija u društvu Labinprogres-TPS d.o.o. i društvu kćeri TPS Novi Kneževac u Republici Srbiji. Uvjete javnog natječaja zadovoljile su četiri obvezujuće ponude, od čega dvije domaće i dvije međunarodne. Komisija za odabir najpovoljnijeg ponuđača, formirana od Uprave Cimos d.d., uzimajući u obzir financijske elemente i ozbiljnost ponuđača odnosno njegovu namjeru da zadrži postojeću djelatnost, izabrala je kao najpovoljnijeg ponuđača tvrtku ENTRADA d.o.o., Letaj 2, 52223 Sušnjevica. Nakon što nitko od postojećih malih udjeličara nije iskoristio svoje pravo na prvootkup u zakonskom roku od 30 dana, stvoreni su uvjeti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji.

Kristijan Kontuš (Entrada), direktor Labinprogresa, Tomica Črnac, Josip Kontuš (Entrada), Damir Kontuš (Entrada)

Djelatnost tvrtke Entrada d.o.o. vezana je uz sektor poljoprivredne mehanizacije još od 1992. godine, kada je tvrtka i osnovana. Naime, tvrtka Entrada generalni je zastupnik talijanske tvrtke Lombardini za Republiku Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Kosovo, čiji se motori već više od 30-tak godina ugrađuju u labinprogresovu poljoprivrednu mehanizaciju. No, Entrada je prije kupoprodaje ujedno bila i najveći ovlašteni distributer Labinprogresa za Republiku Hrvatsku, čija distributivna mreža obuhvaća preko šezdeset veleprodajnih i maloprodajnih mjesta. Odluka o kupovini Labinprogresa rezultat je dugoročne poslovne strategije razvoja Entrade, čiji je osnovni cilj anticipirati potrebe tržišta i odgovoriti na njih ponudom kvalitetnih proizvoda i usluga koje će kupci znati prepoznati i cijeniti. Poslovanje Labinprogresa će se i dalje odvijati na postojećoj lokaciji, s obzirom da je uz Ugovor o kupoprodaji s tvrtkom P.P.C. Buzet potpisan i Ugovor o zakupu poslovnog prostora, za razdoblje od narednih pet godina. Važno je napomenuti da će se poslovanje nastaviti uz zadržavanje postojećih zaposlenika s menadžmentom.

Traktor Tuber 40

U Labinprogres-TPS d.o.o. na novonastale promjene u vlasništvu tvrtke gledaju se s optimizmom. Ulazak u vlasništvo P.P.C. Buzet i Cimos grupu prije dvanaest godina, osigurao mu je prvo opstanak, a nakon toga omogućio i izuzetan razvoj u poslovanju. Razvoj i proširenje osnovnog proizvodnog programa te razvoj novih proizvoda za koje su osvojena brojna priznanja i nagrade, osnovni su razlozi njegova tržišnog uspjeha. Ojačani znanjem i iskustvom u Labinprogresu s entuzijazmom očekuju nove promjene. Dugogodišnja uspješna poslovna suradnja između tvrtki Labinprogres-TPS d.o.o. i Entrada d.o.o. garancija je da Labinprogres neće stati na svom putu razvoja, već samo ojačati svoju poziciju vodećeg proizvođača na tržištu poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj i regiji.


Fotoprilog


Tagovi

Tvrtka Tvornica Prodaja Labinprogres-TPS Entrada Lombardini


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]