Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 23.07.2024. 15:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Ernest Goldschmidt: Stanje u svinjogojstvu je poljuljano, ali posla i dalje ima

Tvrtka Goldschmidt specijalizirana je za opremanje farmi za uzgoj peradi i svinja koja će se i ove godine predstaviti na Jesenskom bjelovarskom sajmu. Poslovi se, kaže nam vlasnik, ne sklapaju za nekoliko dana, već se učinak sajma vidi kroz duže vremensko razdoblje.

Foto: Goldschmidt
  • 1.048
  • 108
  • 1

Kako je Jesenski bjelovarski sajam više posvećen stočarskom dijelu poljoprivredne proizvodnje, svoju lokaciju izlagačkog prostora već petnaestak godina ne mijenja tvrtka Goldschmidt, čije je sjedište u Zagrebu.

"Ljudi su naučili da smo tamo, čak i bez pozivnice znaju gdje će nas naći", rekao nam je vlasnik Ernest Goldschmidt. Radi se o tvrtki koja se, osim opremanja farmi za uzgoj peradi i svinja, bavi i uvozom živih životinja, peradi nesilica i jednodnevnih pilića.

"Ima onih koji misle da su sajmovi izgubili smisao, međutim mi smatramo da nisu jer sretnete ljude koje dugo niste vidjeli, nađete i novog potencijalnog kupca, a što je najvažnije za mene - na svakom sajmu se dobije barem jedna informacija koja je bitna", ističe. Ne treba ga, dodaje, gledati u smislu da bi se kroz deset dana nešto moglo dogoditi, jer vjerojatno neće. Međutim, nikad ne znate kad stojite na štandu tko je ona osoba koja je uzela vaš letak.

Stanje u svinjogojstvu poljuljano, ali posla i dalje ima

"I nedavno nam se dogodilo da nam se javio čovjek koji je prošle godine uzeo naš kontakt, vrlo brzo smo napravili ponudu i završili posao", zadovoljno je rekao Goldschmidt dodavši da bi svakome u ovom segmentu poslovanja preporučio izlaganje jer je publika vrlo široka, a kontakti koji se razmijene uvijek negdje ostanu zabilježeni i zapamćeni.

Tvrtka se bavi opremanjem farmi za uzgoj peradi i svinja te uvozom živih životinja

Iako je stanje u svinjogojstvu zbog krize s afričkom svinjskom kugom malo poljuljano, ovaj poduzetnik i doktor veterinarske medicine ističe kako posla u ovom sektoru i dalje ima, doduše nešto manje, no ima. Njihovi partneri su, kaže, strane tvrtke, konkretno za svinjogojstvo rade s njemačkim partnerima, a za peradarstvo s austrijskim.

Razvijaju rješenja za farme po željama proizvođača

"Razvijamo rješenja koja su strukturirana upravo prema potrebama proizvođača. Izrađujemo projekt prema njihovim željama, mogućnostima i kapacitetima", kaže, bez obzira radi li se o novom projektu gdje se kreće od prve ideje ili o postojećoj staji koju treba nanovo opremiti ili koncepcijski osmisliti.

Krenule su prijave za izlaganje na 31. Jesenskom bjelovarskom sajmu

"Ukoliko investitor kaže da bi, primjerice, htio imati tovilište, mi mu izračunamo točan broj svinja koji unutra stane, isplaniramo opremu, veličinu boxova, hranilica, dajemo mu kompletno rješenje", opisuje. Ili obrnuto, što je često u peradarstvu, da bi htjeli objekt kapaciteta 10-12-15 tisuća nesilica, ali ne znaju što im je potrebno. "Mi mu damo prijedlog, veličinu štale, kompletan tlocrt, pa idemo u posao", poručio je za kraj.

Ovu tvrtku i ove godine možete pronaći na već dobro znanoj lokaciji u Gudovcu od 13. do 15. rujna, a ukoliko i vi želite predstaviti svoj OPG, obrt ili tvrtku, požurite s prijavom jer mjesta je sve manje.


Tagovi

Bjelovarski sajam Prijava za izlaganje Goldschmidt d.o.o. Oprema za štale Oprema svinjca Oprema farme pilića Ernest Goldschmidt


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner