Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Euromarkt
  • 07.06.2024. 16:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Euromarkt sada i u Osijeku: Premijerno predstavljen novi Manitou

Na otvaranju nove poslovnice u Osijeku i Danima otvorenih vrata prvi put je u Hrvatskoj predstavljen novi model 850-145 V+, poljoprivredni teleskopski utovarivač. Što se još može vidjeti i kakve planove imaju, razgovarali smo s čelnim ljudima tvrtke Euromarkt.

Foto: Marija Ribić
  • 861
  • 84
  • 0

Ova godina vrlo je dinamična u tvrtki Euromarkt. Naime, kako su početkom godine akvizirali tvrtku TPZ Viličari d.o.o. zastupnika viličara Linde, tržišnog lidera u Europi, na mjesto izvršnog direktora postavili su Francuza Thoma Gadyja s dugogodišnjim iskustvom u prodaji poljoprivredne mehanizacije. Time su upotpunili portfelj strojeva koji nude hrvatskom tržištu, ali odlučili su se na još jedan korak - otvorenje nove poslovnice u Osijeku.

Tako su danas, 7. i sutra, 8. lipnja sa svečanim otvorenjem poslovnice i Danima otvorenih vrata pozvani svi zainteresirani da ih posjete na adresi Jablanova 31. Uz razne Manitou i Linde strojeve, demonstracije, druženje i glazbu, imate priliku pogledati ove modele te iz prve ruke saznati na koji način skratiti radne sate u procesu manipulacije teretom.

A zašto baš u Osijeku, otkrio nam je Thom Gady, izvršni direktor: "Najveći broj Manitou strojeva prodan je upravo u Slavoniji. Prvi strojevi prodani ovdje prije nekoliko godina mogu zahtijevati servise ili popravke te smo smatrali da je vrijeme da otvorimo servisnu radionicu i skladište rezervnih dijelova i u ovom dijelu Hrvatske". Napomenuo je kako će tu biti izloženi i novi i rabljeni strojevi.

Prvi put u Hrvatskoj - Manitou MLT 850-145V+

Dodaje ovdje sada imaju komercijalno predstavništvo s uredom za regionalne voditelje prodaje (jedan za poljoprivredu i jedan za ostale industrije), koordinaciju njihovih šest tehničara za terensku službu i radionicu, plus skladište rezervnih dijelova. Trenutno imaju 11 zaposlenika, uključujući terenske tehničare koji pokrivaju područje cijele Slavonije.

"Ključno je osigurati brzu i stručnu servisnu intervenciju, kao i originalne rezervne dijelove", istaknuo je Gady na otvorenju otkrivši da krajem godine planiraju otvorenje poslovnice i u Rijeci s naglaskom na Linde viličare.

ef
Antonija Vrkljan ispred Manitoua

Ovom prigodom u Osijeku je predstavljen Manitou MLT 850-145V+. "Novi je to proizvod u liniji teleskopskih utovarivača proizvođača Manitou i po prvi puta ga možemo vidjeti u Hrvatskoj, a počeo se proizvoditi prije otprilike godinu dana", rekla je prodajna predstavnica Antonija Vrkljan. Istaknula je da ovakav stroj nudi impresivan raspon mogućnosti rukovanja teretom s kapacitetom od čak 5.000 kg i maksimalnom visinom dizanja 7.600 mm. Pokreće ga snažan Yanmar motor od 105kW/141 KS, a CVT mjenjač omogućuje brzinu do 40km/h.

"Namijenjen je klijentima u različitim vrstama industrija kojima je potrebna pouzdanost u stroj, velika nosivost utovarivača i manipulacija s korpom od čak 4 m3", pojasnila je.

Stroj prema željama i navikama kupca

Može se još vidjeti široka paleta teleskopskih utovarivača, od najmanjih kao što je ULM 415 H koji je nosivosti svega 1.500 kg, a njegova širina od samo 1.49 m je pogodna za sve uske i nepristupačne terene te modele nosivosti 2.500 kg i visine dizanja do 6 m.

Fotogaleriju s otvorenja i Dana otvorenih vrata pogledajte ispod teksta.

"Ako su nekome od naših klijenata potrebne veće visine dizanja i nosivosti, Manitou i tu ima rješenje, odmah pored možemo vidjeti i snažnije i veće strojeve koji imaju podiznu snagu od 3.7 t te visine dizanja 6.9 m", poručila je. Uz brand Manitou koji zastupaju tu su također i Linde viličari te Snorkel platforme.

Dodala je da uz teleskopske utovarivače možete vidjeti i isprobati i mini utovarivače koji su prilagođeni navikama i željama klijenata pa svatko konfigurira sebi željeni stroj. 

"Nastojimo sa svakim od naših klijenata dobro iskomunicirati za koje namjene i svrhe će se isti stroj koristiti, trudimo se naći najbolje rješenje i specifikacije i modele prilagoditi potrebama klijenta", nastavlja govoreći kao i to da ponekad prijedlog oko dodatnih opcija ili drugačijih izvedbi radnih alata uvelike pomognu klijentima u obavljanju njihovog svakodnevnog posla. Bitno je da se, ističe, svakome kvalitetno prezentira stroj, te da se prođu sve opcije koje su moguće i koje bi im preporučili.

fvd
Matija Jagodin, Ilija Jagodin, Thom Gady i regionalni menadžer Manitoua Stefan Racliu

"Nakon što ga isporučimo, izuzetno mi je drago kada ponovo posjetim svojeg klijenta ili kada se okupimo na ovakvim danima te onda dobijem povratnu informaciju nakon sati i sati rada da sam pomogla svojim savjetima i riješila njihove probleme", rekla je Vrkljan.

Prošla godina rekordna - rast prodaje za 53 posto

Da je akvizicija tvrtke TPZ Viličari d.o.o. veliki uspjeh i iskorak za njihovu tvrtku potvrdio je prodajni direktor Ilija Jagodin koji je istaknuo kako zapošljavaju ukupno oko 130 ljudi te su postali tržišni lider koji u potpunosti pokrivaju kompletan teritorij Hrvatske servisnim i prodajnim timom.

"Fokus nam je na zadovoljstvu klijenata i profesionalnoj postprodajnoj podršci koja čini razliku u odnosu na konkurente. Klijentima nije dovoljan samo kvalitetan stroj nego očekuju profesionalnu uslugu i komunikaciju na visokoj razini", rekao je otkrivši kako im je u planu otvorenje novog sjedišta tvrtke u Zagrebu u kojem bi poslovale obje tvrtke, Euromarkt i TPZ Viličari, a koja će biti projektirana po visokim standardima koje zahtjevu njihovi principali.

"Trenutno imamo otvoreno 12 radnih mjesta, vjerujemo da ćemo svake godine bilježiti rast te shodno tome potrebno nam je novo sjedište tvrtke koje će našim zaposlenicima omogućiti ugodno radno okruženje", rekao je.

Zahvaljujući kvalitetnom radu, obje tvrtke, ističe, dugi niz godina bilježe kontinuirani rast, a 2023. godina bila je rekordna - rast od 53 posto u odnosu na godinu prije. "To je bilo iznad svih očekivanja, ali vjerujemo da ćemo u ovoj godini u najmanju ruku ponoviti rezultat prošle godine. Prva polovica godine bila je izuzetno pozitivna, trenutno imamo zadovoljavajuću količinu otvorenih projekata te je potražnja na visokoj razini", zaključio je Jagodin.

Posjetite ih u Osijeku na adresi Jablanova 31. Vidimo se!


Fotoprilog


Tagovi

Euromarkt Thom Gady Ilija Jagodin Antonija Vrkljan Manitou utovarivač MLT 850-145V+ Nova poslovnica Teleskopski utovarivači Viličari Dani otvorenih vrata Osijek


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Euromarkt d.o.o.

I. Resnik 45, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: 098 202 199, e-mail: ilija@euromarkt.hr web: http://euromarkt.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB