Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vox populi
  • 18.05.2024. 12:00

Evo što čitatelji Agrokluba očekuju od novog ministra poljoprivrede Josipa Dabre

Ozbiljne i konkretne prijedloge dali su čitatelji Agrokluba na Facebook platformi

Foto: AK grafika
  • 1.506
  • 151
  • 1

Da su očekivanja od novog ministra poljoprivrede Josipa Dabre velika, pokazali su i Vaši komentari na naše jednostavno pitanje koje smo postavili na Facebooku Agrokluba "A što vi očekujete od novog ministra poljoprivrede?".

Stjepan piše da očekuje ukidanje poticaja po hektaru površine te da se uvedu poticaji po proizvodnji i prodaji ratarskih proizvoda, tako da ne bude varanja države, a Ante bi navodnjavanje obradivih površina gdje god je to moguće. 

Đuro očekuje da svi mi jedemo kruh od našeg žita iz Slavonije i Baranje, a Božo bi da seljak određuje cijenu svog proizvoda, isplatu poticaja. 

Danica želi da novi ministar pokuša napraviti reda u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, da se poljoprivrednicima omogući da normalno rade svoj posao, a ne, kako piše, stalno neki nepismenjaci izmišljaju toplu vodu i mrcvare ljude. "I ne treba toliki uvoz i mi bi prodali svoje janje i koje jajce...", konkretna je Danica. 

"Da se zauzme za nas koji svoj kruh zarađujemo na zemlji, koji proizvodimo hranu za sve nas, da nam omogući da svoje proizvode prodamo po normalnoj cijeni i stane na kraj uvozu loše hrane", jasna je Gordana. 

Krunoslav i Spomenka traže manje papirologije, a Zdravko očekuje normalno držanje svinja i nerasta. Branko želi da novi ministar bude iskren, da ne laže kao svi dosadašnji, a Zvonko želi da dođe sit na radno mjesto.

Puno je vas, poput Angeline, koji ne očekujete ništa, jer, kako Dario navodi, ništa tu za malog seljaka nema, a Mario rezignirano zaključuje da ako ništa ne očekuje, ne može se niti razočarati. 

Ima čitatelja koji upozoravaju da još uvijek nisu isplaćeni poticaji za što je rok bio 1.5.2024. 

Željko smatra da treba otjerati neradnike u ministarstvu. "Nisu ljubazni, otresiti su, samo se čude ak' o nečem pitaš... i prebacuju te sim tam... Ministarstvo mora biti na usluzi seljaku ak' žele da ostane i malo ljudi mladih na selu".

Čuda očekuje Vjekoslav, Anika bi da posadi tulipane, a Goran da novi ministar "pokupi zlatice Plenkiju s krumpira". 

Ministre, nadamo se da čitate i bilježite u svoj planer želje i pozdrave čitatelja Agrokluba. 

Naslovna fotografija: Facebook/Josip Dabro


Tagovi

Josip Dabro Ministar poljoprivrede Očekivanja Ukidanje poticaja Navodnjavanje Prijedlozi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.