Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RuralFoto
  • 04.10.2024. 16:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Evo tko su pobjednici RuralFoto natječaja

Nakon što je žiri bio podvrgnut slatkim mukama, sami sudionici natječaja izabrali su najbolje od najboljih. Zabilježeno je 233 glasa koji su odlučili pobjednike. Evo ih

Foto: Hrvoje Škergat
  • 546
  • 75
  • 1

S prvim danom ljeta otvorili smo RuralFoto natječaj, izbor najbolje ruralne fotografije u 2024. godini, a zatvorili ga s prvim danom jeseni, 23. rujna. U tri mjeseca dugog toplog ljeta pristiglo je gotovo 1.300 fotografija, a nominiralo ih je 506 sudionika! 

Dnevno ste, u prosjeku, na našoj društvenoj mreži KLUB objavljivali 15-ak fotografija - prizora iz ruralnog života brojnih lokacija. Promatrali smo ih s oduševljenjem znajući kako će stručni žiri na samom kraju imati vrlo težak posao - izabrati po deset najboljih iz svake kategorije: prirodaseloživotinje i proizvodnja

Nakon što je žiri bio podvrgnut slatkim mukama, sami sudionici natječaja izabrali su najbolje od najboljih. Zabilježeno je 233 glasa koji su odlučili pobjednike. 

A pobjednici izbora RuralFoto 2024 su: 

Ivan Kovačić u kategoriji priroda, prosječna ocjena 7,62. 

Pogled na zimsku bajku osvježavao nas je ovog vrelog ljeta. Fotografija je nastala na lokaciji Turopoljski lug koji je zajedno s vlažnim livadama uz rijeku Odru zaštićen 2003. godine kao značajni krajobraz Hrvatske.  

Jelena Potrebić u kategoriji selo, prosječna ocjena 7,88

Kao da će svaki čas iskočiti iz kadra - osjećaj je kojega budi fotografija vedrog čobana i njegovih vjernih ovčica. Ovaj prizor iz sela Orešac, u Zaječarskom okrugu, na istoku Srbije osvojio je i najveći broj bodova na izboru RuralFoto. 

Milena Erceg u kategoriji životinje, prosječna ocjena 7,46

Poljoprivrednica Milena Erceg zabilježila je nježan i topao trenutak nastao u štali njezine mliječne farme u naselju Brestovčina, u Gradiški (BiH). Maleno tele uz budno oko svoje majke upoznaje djevojčicu Danicu i svijet oko sebe. 

Dejan Adžić u kategoriji proizvodnja, prosječna ocjena 6,76

Vreli ljetni dan s naznakama nadolazeće oluje fotografija je nastala na poljima zapadne Slavonije. Pšenica je ovršena, žetveni ostaci spremljeni u bale poslužit će u dugim zimskim danima na poljoprivrednim gospodarstvima. 

Ivan Mandić je dobio 125 like-ova publike

Posebnu nagradu publike - vikend odmor u Baranji za dvije osobe, osvojila je fotografija Ivana Mandića iz Lipnice kod Tuzle (BiH), u kategoriji selo, a izabrali su ju čitatelji svojim like-ovima. Dječak koji pomaže u sakupljanju sijena pobrao je i 125 glasova naših čitatelja. 

Pogledajte najboljih 10 fotografija u svim kategorijama po izboru žirija:  

#selo
#životinje
#proizvodnja
#priroda

Proglašenje pobjednika, uručivanje nagrade koja iznosi 500 eura (bruto) za pobjednika kategorije, kao i izložba najboljih radova izbora RuralFoto 2024 održano je danas u Osijeku, u sklopu konferencije AgroRocks 2024. 

AgroRocks 2024: Kako sutra proizvoditi hranu?

Uskoro i više o pobjednicima RuralFoto natječaja. 

Čestitamo i vidimo se dogodine! 

PARTNERI projekta: CROBOHUB++, Novocommerce International d.o.o., NutriS d.o.o., KWS Sjeme d.o.o., Hrvatske šume, KING ICT, Agro Invest Grupa d.o.o., Podravka d.d., Enna Fruit d.o.o., Georg d.o.o., Europska komisija, RIBES, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Hrvatska zajednica županija


Tagovi

RuralFoto Ruralna fotografija Pobjednici Izbor Najbolja fotografija AgroRocks Osijek


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

tradicija i običaji sela #RuralFoto #Selo