Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sabatina
  • 11.11.2023. 22:00
  • Dubrovačko-neretvanska, Dubrovnik

Evo tko su šampioni Sabatine 2023. u kategoriji buteljiranih vina i jakih alkoholnih pića

Na zadnjoj večeri 33. Međunarodnog susreta vinogradara i vinara dodijeljene su nagrade za buteljirana vina i jaka alkoholna pića. Evo tko su šampioni.

Foto: Zadružni savez Dalmacije
  • 550
  • 61
  • 0

Nagrade za najbolja buteljirana vina i jaka alkoholna pića, dodijeljena su na finalnoj večeri Sabatine u Dubrovniku. 

Šampion ovogodišnjeg Međunarodnog susreta vinogradara i vinara je Vinoplod Vinarija d.o.o. Šibenik za svoje desertno vno Jakov 2019.

Svečani pehar primio je Mile Gojanović te istaknuo da kvaliteta njihovih vina i jakih alkoholnih pića nije opadala čak ni u turbulentnim situacijama u kojima se našla ova šibenska vinarija.

Na pitanje kako privući mlađu generaciju konzumenata vina, kaže da bi "sigurno bilo svjesnije i pametnije da ga mladi piju u umjerenim količinama nego da piju sokove pune šećera ili nedajbože energetska pića. "Vino je ipak prehrambeni proizvod i preporuka vinara je da ga mladi više koriste", rekao je Mile Gojanović iz Vinoplod vinarije Šibenik.

Nagrada je otišla u ruke Vinoplod vinarije Šibenik.

Šampion bijelih suhih i polusuhih vina je Obrt Zure iz Lumbarde za Grk "Reventon" sur lie 2021. Za svoj pošip Zure 2022. osvojili su nagradu i za najbolje vino sorte pošip.

Nagradu za najbolje vino u kategoriji suhih i polusuhih vina je Reserve Andrija iz 2016. kojega su proizveli Podrumi Andrija d.o.o. iz Paoče u Busni i Hercegovini. Ova je vinarija osvojila i šampionsku titulu za jako alkoholno piće - vinjak VS Andrija.

Za šampiona izgleda proizvoda proglašen je Grk 2022. Matuško vina d.o.o. iz Potomja na Pelješcu. Nagradu je primio Mato Violić-Matuško, a njegov brat Boris Violić osvojio je nagradu za najbolje vino sorte plavac - "Pasi" 2020.

Koji su najbolji vinari u kategoriji mladih i otvorenih vina?

Veliku zlatnu medalju za kvalitetu proizvoda odnijela je Franka D.M. Vis d.o.o., Vinarija Vislander za gin - ISSA CITRUS DRY te Vinoplod vinarija d.o.o. Šibenik za svoju travaricu. 

Dobitnike zlatnih, srebrnih i brončanih medalja pronađite u dokumentu ispod teksta, a fotografije nagrađenih u galeriji.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Sabatina 2023 Zadružni savez Dalmacije Vinoplod vinarija Šibenik Obrt Zure Podrumi Andrija Matuško vina Boris Violić Franka d.m.Vis


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #zivotinje #Lika
Naši🐎🐎 HH-ovci i 👑car 🐕Medo😍