Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja
  • 12.07.2024. 10:10

Fortenova izabrala Podravku: Najbolje ispunjava kriterije najpoželjnijeg strateškog partnera

Podravkinu ponudu su ocijenili sveukupno najboljom te je između kompanija potpisan Ugovor o ekskluzivnom pregovaranju.

Foto: L. Hrenković/M. Pavlović
  • 339
  • 73
  • 0

Fortenova grupa izabrala je Podravku kao strateškog partnera za pregovaranje uvjeta kupoprodaje Poslovnog područja poljoprivreda.

Kako su objavili, nakon procjene obvezujućih ponuda, njihovu su ocijenili sveukupno najboljom te je između kompanija potpisan Ugovor o ekskluzivnom pregovaranju temeljem kojeg će Fortenova grupa proces pregovora o sklapanju kupoprodajnog ugovora nastaviti samo s koprivničkom tvrtkom. 

Poslovno područje poljoprivreda, podsjećaju, obuhvaća kompanije Belje, PIK Vinkovci, Vupik, Energija Gradec, Belje Agro-Vet i Felix, a detaljne analize zaprimljenih obvezujućih ponuda pokazale su da, osim što je cjenovno najviša, također najbolje ispunjava kriterije najpoželjnijeg strateškog partnera ovim kompanijama koji su zadani u transakciji.

Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe istaknuo je da su u ispitivanje interesa prodaje krenuli sa željom maksimiziranja vrijednosti i identifikacije potencijalnih partnera koji će jamčiti razvoj i održivost ove nacionalno važne djelatnosti te osigurati daljnji razvoj poslovanja i zaposlenosti, s rezultatom gospodarskog napretka cijele regije Slavonije i Baranje.

Poljoprivrednici vide Podravku kao najpoželjnijeg kupca agrobiznisa Fortenove

"U Podravki smo pronašli upravo takvog partnera za naše poljoprivredne kompanije. Dodatna prednost je činjenica da bismo s njom dobili strateškog partnera koji će PIK Vrbovcu i sustavu Fortenova grupe nastaviti osiguravati kvalitetnu domaću sirovinu za daljnju preradu i proizvodnju", naglasio je.

Siguran je, kaže, da su odabirom ekskluzivnog pregovaranja o detaljnim uvjetima kupoprodajnog ugovora s Podravkom, donijeli najbolju moguću odluku ne samo za poljoprivredne kompanije i zaposlenike, nego i za sve druge dionike. 

Navode i da ovime polugodišnji proces odabira strateškog partnera za poljoprivredno poslovanje Fortenova grupe ulazi u završnicu, a po sklapanju kupoprodajnog ugovora, za dovršetak transakcije bit će potrebno ishoditi i uobičajena regulatorna odobrenja nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja.


Tagovi

Fortenova grupa Podravka Prodaja Strateški partner Agrobiznis


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".