Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EURO 2024
  • 24.06.2024. 18:00

Gastro sraz na tribinama - navijači posegnuli za teškim "oružjem"

Šnicla je bolja od baguetta, fondu je bolji od gulaša, a kielbasa od gaude, tek je dio natpisa na tribinama njemačkih stadiona kojima se podržava ne samo nogometna momčad već i nacionalna gastronomija. Dodajemo, ćevapi su bolji od pizze.

Foto: AK grafika*
  • 127
  • 15
  • 0

"Ćevapi su bolji od pizze" - bio bi ovo, dok čekamo sraz Hrvatske i Italije, svojevrstan nastavak na poduži niz navijačkih natpisa na tribinama njemačkih stadiona kojima se podržava ne samo nogometna momčad već i nacionalna gastronomija. 

Kako je objavio sportingnews.com, u jeku je žestoki food fight ili bolje rečeno favoriziranje jela po kojima je poznata svaka od 24 nacija na Europskom prvenstvu UEFA EURO 2024. 

Tako je primjerice, tijekom utakmice Austrije i Francuske osvanuo natpis "Schnitzel is better then baquette" (šnicla bolja od baguetta, op.a.) 

Švicarci su našli način kako uvrijediti Mađare pa je odaslana poruka da je fondu bolji od gulaša iliti "Fondue is better then goulash". 

Ohrabrili su se i Poljaci pa ozbiljno poručili Nizozemcima da je kielbasa bolja od gaude. Inače, kielbasa je njihova poznata kobasica. 

Zanimljivo je bilo i pred susret Albanije i Italije gdje su prvi počinili zločin sa špagetima. Pretpostavljate - slomili su ih. 

Složit ćemo se, ovo "vrijeđanje" nacionalnim jelima daleko je zanimljivije i poželjnije od onih "klasičnih". Pa eto živjeli, dobar tek i nek pobjedi bolji. Ćevapi, je li. 

*Naslovna fotografija: Depositphotos/rarrarorro, X/@brfootball


Tagovi

EURO UEFA 2024 Europsko prvenstvo Navijači Gastronomija Nacionalna jela


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).