Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 26.06.2024. 09:00
  • Krapinsko-zagorska, Vrtnjakovec, Borkovec

Gorjela balirka - požar uzrokovalo trenje gumenih traka za motanje sijena

Poljoprivredne radove, nažalost, prate i požari. Srećom, u ovima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Foto: Fb/DVD Krapinske Toplice
  • 250
  • 14
  • 0

Srećom bez ozlijeđenih osoba prošao je požar traktorskog priključka koji se dogodio protekli tjedan na području Policijske uprave krapinsko-zagorske.  

Kako su naveli, prilikom obavljanja poljoprivrednih radova u petak, 21. lipnja oko 14,50 sati, u Vrtnjakovcu, izbio je požar na stroju za baliranje sijena.

Obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara i eksplozija utvrđeno je kako da je 53-godišnji hrvatski državljanin, traktorom na kojemu je bio prikopčan radni stroj-rolo balirka, vršio skupljanje sijena u rolo bale te je došlo do trenja gumenih traka za motanje sijena u balu po metalnim pogonskim valjcima, prijenosa temperature na sijeno, nakon čega je došlo do zapaljenja prašine, a potom se vatra proširila na stroj te je u požaru izgorio dio radnog stroja.

Požar su ugasili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice. Materijalna šteta cijeni se na oko 1.500 eura.

Policija je zabilježila i da je u nedjelju, 23. lipnja oko 10 sati, došlo do požara gospodarskog objekta u Borkovcu, u vlasništvu 75-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed neispravnih električnih instalacija te je prilikom njihovog pregrijavanja došlo do prijenosa topline s električnog voda na drvenu gredu i njenog zapaljenja, a požar se proširio na sijeno i krovnu konstrukciju koja je u većoj mjeri izgorjela.

Požar su ugasili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok, Zagorske javne vatrogasne postrojbe iz Marije Bistrice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zlatar.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, u objektu nije bilo domaćih životinja, traktor i alat je vlasnik uspio spasiti neoštećene, a materijalna šteta na objektu se cijeni na oko 8.000 eura, stoji u izvješću.


Tagovi

Požar Baliranje Vatrogasci Policija Poljoprivredni radovi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja