Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Precizna poljoprivreda
  • 31.07.2024. 18:00

Grupacija AGCO najavila prodaju jednog odjela - u što će ulagati?

AGCO, prodajom odjela za žitarice i proteine, usmjerava fokus na inovacije u poljoprivredi

Foto: Shutterstock/Karolis Kavolelis
  • 1.507
  • 85
  • 0

Američka grupacija AGCO, poznata po svojim robnim brendovima Fendt, Massey Ferguson, Valtra i FarmFacts, najavila je prestanak jedne od svojih aktivnosti, prenosi Agrarheute.

U priopćenju za javnost, grupa je objavila prodaju odjela koji se bavi poslovanjem sa žitaricama i proteinima. To uključuje brendove koji su manje popularni u Europi, poput GSI, Automated Production (AP), Cumberland, Cimbria i Tecno. GSI se bavi gradnjom velikih silosa za žitarice, dok su ostali fokusirani na uzgoj peradi i svinja sa sustavima za hranjenje i pojenje.

Naglasak na poljoprivrednu tehnologiju

Prodajom poslovanja sa žitaricama i proteinima, AGCO nagovještava budući fokus na poljoprivrednu tehnologiju. Poslovna jedinica se prodaje za 700 milijuna dolara velikoj američkoj kompaniji American Industrial Partners (AIP), koja ostvaruje godišnju prodaju od oko 25 milijardi dolara i zapošljava 65.000 ljudi.

"Prodaja Grain & Proteina je u skladu s AGCO-vom strateškom transformacijom, koju je nedavno ubrzalo ulaganje u PTx Trimble, u travnju 2024.", komentirao je izvršni direktor i predsjednik AGCO-a, Eric Hansotia.

AGCO ulaže u Trimble: Što donosi nova tvrtka za Fendt, Massey Ferguson i Valtru?

Početkom godine, za 2 milijarde dolara, AGCO je kupio dijelove Trimblea, poznatog po upravljačkim sustavima na poljoprivrednim strojevima. Kroz zajedničko ulaganje s Trimbleom i JCA Technologies, osnovali su novu tvrtku PTx Trimble. Jedan od glavnih ciljeva je razvoj aplikacija za preciznu poljoprivredu mješovitih flota.

Očekivani gubici i budući fokus

AGCO očekuje da će se transakcija zatvoriti prije kraja godine, a predviđa i gubitak od prodaje u rasponu od 450 do 475 milijuna dolara.

"Prodaja nam omogućuje da racionaliziramo i izoštrimo fokus na AGCO-ov portfelj nagrađivane opreme i proizvoda za preciznu poljoprivredu, usmjeravajući dugoročni fokus na poduzeća koja generiraju visok rast, visoku maržu i visok slobodni novčani tok", rekao je Hansotia.


Tagovi

AGCO Fendt Trimble Mješovite flote Valtra Massey Ferguson FarmFacts Eric Hansotia Precizna poljoprivreda


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Diplomirani novinar s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pogled kroz prozor. #RuralFoto #selo