Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obrada tla
  • 13.09.2024. 18:00

Grupacija CNH prodaje i preostale proizvode marke Kongskilde - tko je kupac?

Novi vlasnik je manja talijanska tvrtka sa sjedištem u sjevernoj Italiji, a koja je relativno nova u sektoru obrade tla.

Foto: Shutterstock/Veltman34
  • 499
  • 54
  • 0

Ranije ove godine, CNH Industrial, koji upravlja brendovima Case i New Holland, prodao je dio svog poslovanja sa švedskim Överum plugovima, podmarke Kongskilde, njemačkoj tvrtki FairCap.

Nakon prodaje odjela za plugove s pripadajućom tvornicom, grupacija je sada prodala i preostale proizvode marke Kongskilde, danskog proizvođača poljoprivrednih strojeva, prenosi Agrarheute

Mali, nepoznati brend

Novi vlasnik je manja talijanska tvrtka Seko Industries S.r.l., sa sjedištem u sjevernoj Italiji, u blizini Padove, a koja je relativno nova u sektoru obrade tla. 

New Holland prodaje posao s Överum plugovima

CNH je naveo da je prodaja robne marke Kongskilde i pridružene imovine u skladu sa strategijom usmjerenja na ključne brendove i njihove portfelje. Detalji o iznosu transakcije nisu otkriveni.

Seko zapošljava više od 100 radnika i godišnje proizvede oko 1.000 strojeva, uglavnom vučenih i samohodnih miješalica za stočnu hranu, kompostera i sita. Od 2022. u vlasništvu je talijanske investicijske kuće Ibla Capital.

Daljnji koraci

Dok su se plugovi proizvodili u Överumu u Švedskoj, kultivatori su dolazili iz poljskog proizvodnog pogona u Kutnu pod CNH markom New Holland. CNH je najavio obustavu proizvodnje u Kutnu, no tvornica i zaposlenici nastavit će raditi na drugim proizvodima. Kako navode, Seko planira premjestiti proizvodnju iz Kutna u svoje sjedište u Curtarolu, u sjevernoj Italiji.

CNH Industrial preuzeo je odjel za opremu za travnjačke površine i obradu tla od Kongskilde Industries 2016. godine. Proizvodi su se distribuirali pod tom markom putem neovisne prodajne mreže te pod markom New Holland kroz CNH-ovu vlastitu mrežu. 


Tagovi

CNH Industrial New Holland Prodaja Överum Kongskilde FairCap Seko Ibla Capital Italija Obrada tla


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Magistar novinarstva s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.