Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Autonomna sijačica
  • 14.06.2023. 18:00

Horsch predstavio autonomnu sijačicu - koje su njezine prednosti?

Već je testirana u sjetvi soje 2022. godine. Kolika joj je radna širina, koje pogodnosti, kako izgleda u radu?

Foto: Horsch
  • 452
  • 77
  • 0

Njemačka tvrtka Horsch na brazilskom je sajmu Bahia Farm Show predstavila svoju autonomnu sijačicu Gantry RO G 500. Projekt su započeli prije 20 godina, a konačni rezultat pripisuju napretku u tehnologiji agrarnog te sektora proizvodnje vozila. 

Za velike sjetvene površine

Stroj je već testiran tijekom kampanje proizvodnju soje 2022. godine. Pogodan je za velike plantaže. Može automatski sijati duž unaprijed planiranih staza i predstavlja važan korak ka potpunoj automatizaciji i autonomiji poljoprivrednih radova. Prolazi samo jednom u predviđenoj liniji kako bi se izbjeglo zbijanje, što je posebno važno na vlažnom tlu.

Horsch Maestro sjetvene jedinice imaju ukupnu radnu širinu od 24 m, a mogu se proširiti na 36 m. To omogućava sjetvu raznih kultura. Razmak između kotača je 11 m, odnosno 4 m. Spremnik za sjeme ima kapacitet 12.000 l.

Optimizacija sjetve

"Razvijene su za sjetvu soje, gdje je veliki broj odjeljaka za sjeme koristan za povećanje efikasnosti. Smanjeno je vrijeme zaustavljanja za punjenje goriva“, kaže Michael Horsch, osnivač kompanije i odgovoran za razvoj stroja. 

Ističu da dizajn Horsch Gantry donosi niz prednosti. Težina potrebna za rezne i tlačne diskove može se vrlo efikasno prenijeti sa šasije, sa spremnicima za sjeme i motorom na šipku za sjetvu i rasporediti po radnoj širini. Dvostruki V-diskovi s graničnim kotačem optimiziraju postavljanje sjemena i konstantno održavaju dubinu sjetve.


Tagovi

Horsch Gantry RO G 500 Sijačica Autonomna sijačica Horsch Maestro Horsch Gantry Optimizacija sjetve


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB