Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ugovor s Ukrajinom
  • 08.04.2024. 09:00

HPK hrvatskim eurozastupnicima: Stanite na stranu naših poljoprivrednika oko ugovora s Ukrajinom

S obzirom da je veliki uvoz pšenice iz Ukrajine na EU tržište izazvao ogromne poremećaje domaćim proizvođačima, kao što su nedavni prosvjedi pokazali, smatramo da ista nikako ne smije biti izostavljena iz zaštitnog sustava, stoji u dopisu.

Foto: Depositphotos/branex
  • 473
  • 65
  • 0

U predstojećem trijalogu oko obnove trgovinskih mjera EU s Ukrajinom, stanite na stranu hrvatskih poljoprivrednika, poruka je koju je našim eurozastupnicima poslala Hrvatska poljoprivredna komora. 

Sastanak bi se trebao održati danas, 8. travnja.

"Molba je da podržite poziciju Europskog parlamenta koja predlaže za referentno razdoblje cijelu 2021., 2022. i 2023., uz dodavanje pšenice kao osjetljivog proizvoda, uz već prihvaćene ječma, zobi, prekrupe, kukuruza i meda, u automatski zaštitni sustav", izjavio je predsjednik HPK Mladen Jakopović. 

Kako navode iz Komore, obično se za referentno razdoblje uzimaju minimalno tri godine. 

S obzirom da je veliki uvoz pšenice iz Ukrajine na EU tržište izazvao ogromne poremećaje domaćim proizvođačima, kao što su nedavni prosvjedi pokazali, smatraju da ista nikako ne smije biti izostavljena iz zaštitnog sustava.

"Molimo Vas da poduzmete sve potrebne korake kako biste obranili interese naših proizvođača i interese Republike Hrvatske“, stoji u dopisu hrvatskim zastupnicima u EU parlamentu.


Tagovi

Europski parlament HPK Dopis Trgovinske mjere Ugovor s Ukrajinom


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepošt...

Više [+]