Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska poljoprivredna komora
  • 07.09.2016. 12:00

HPK traži obustavu novih natječaja za zemlju

Iz HPK traže odgodu svih daljnjih natječaja dodjele zemljišta. Traži se prvo izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji će proći saborsku proceduru.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
  • 2.247
  • 118
  • 0

Vlada RH je na 38. sjednici održanoj 31. kolovoza 2016. donijela Uredbu o obrascu i načinu vrednovanja Gospodarskog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu.

Iz Hrvatske poljoprivredne komore je odaslan dopis u Ministarstvo poljoprivrede o potrebnim izmjenama Zakona koji bi Uredba zakonski morala i pratiti. Slijedom toga, iz HPK traže odgodu svih daljnjih natječaja dodjele zemljišta. Traži se prvo izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji će proći saborsku proceduru.

"Uredba naime definira kriterije bodovanja i pravo na zakup državnog zemljišta na rok od 50 godina, a javna rasprava za ovaj važan dokument održana je u vrijeme godišnjih odmora, poljoprivrednih radova i u ograničenom razdoblju od 16 dana". Uz to je kažu, probijen i zakonski rok od 90 dana za donošenje Gospodarskog programa te u ovom trenutku ne bi trebalo raspisivati natječaje, smatraju u HPK.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL


Tagovi

Hrvatska poljoprivredna komora HPK


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB