Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU Parlament
  • 19.07.2024. 12:30

Hrvatska bez zastupnika u EU Odboru za poljoprivredu, za ribarstvo zaduženi Bartulica i Zovko

Formirani su odbori Europskog parlamenta i prema njima, a s obzirom na poljoprivredno-prehrambeni resor, imamo zastupnike u Odboru za ribarstvo te u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane.

Foto: Depositphotos/Ale_Mi
  • 113
  • 0
  • 0

Hrvatska ni u ovom sazivu Europskog parlamenta u Odboru za poljoprivredu neće imati predstavnika. 

Danas su, naime, formirani odbori i pododbori te prema njima, a s obzirom na poljoprivredno-prehrambeni resor, imamo zastupnike u Odboru za ribarstvo te u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane. 

Članovima Odbora za ribarstvo imenovani su Stephen Nikola Bartulica (Domovinski pokret) i Željana Zovko (HDZ) dok je Romana Jerković Kraljić (SDP) članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane. 

Osam starih i 4 nova zastupnika/ce ulaze u EU parlament

Zamjenskim članovima Odbora za okoliš imenovani su Biljana Borzan (SDP), te Sunčana GlavakTomislav Sokol iz HDZ-a. 

(update) Na vijest je reagirala i Hrvatska poljoprivredna komora: "To je nešto zbog čega moramo izraziti svoje nezadovoljstvo, obzirom da smo očekivali da će se naši EU zastupnici potruditi da uđu u Odbor i kroz njega se boriti za interese hrvatske poljoprivrede i proizvodnje hrane", rekao je predsjednik HPK Mladen Jakopović.

Posljednji predstavnik u Odboru za poljoprivredu EU parlamenta je bila Marijana Petir. 


Tagovi

EU Parlament Odbori Odbor za ribarstvo Odbor za okoliš Stephen Nikola Bartulica Željana Zovko Romana Jerković Kraljić Biljana Borzan Sunčana Glavak Tomislav Sokol


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".