Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpisan Memorandum
  • 28.08.2023. 12:00
  • Moravske Toplice, Slovenija

Hrvatska i Slovenija dogovorile suradnju u poljoprivredi

Potpisan je Memorandum o razumijevanju između Ministarstva poljoprivrede RH i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i prehrane Republike Slovenije.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 356
  • 34
  • 0

Memorandum o razumijevanju potpisale su u petak hrvatska i slovenska ministrica poljoprivrede Marija Vučković i Irena Šinko s ciljem jačanja suradnje i zajedničkog odgovora na rizike u poljoprivrednoj proizvodnji.

"Dva Ministarstva izradila su ovaj Memorandum s ciljem promicanja daljnjeg razvoja dobrih uzajamnih odnosa, jačanja suradnje kao i zajedničkog odgovora na izazove i rizike u poljoprivrednoj proizvodnji s posebnim naglaskom na razmjenu iskustava u području biljnog zdravstva", istaknula je Vučković i dodala kako Ministarstvo poljoprivrede RH kontinuirano provodi Akcijski plan za sprječavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze te da u 2022. godini nije zabilježeno daljnje širenje na nezaražene županije.

Također, Memorandumom se dva Ministarstva obvezuju razmjenjivati informacije i iskustva stečenih poduzimanjem mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze, organizirati zajedničke sastanke, radionice konferencije i okrugle stolove, razvijati zajedničke inicijative i surađivati u uspostavljanju sustava laboratorija za provedbu analiza na štetne organizme.

Zaključno, ministrice su potvrdile su kako Hrvatska i Slovenija imaju mnogo toga zajedničkog te kako je bilateralna suradnja dviju zemalja u području poljoprivrede odlična.


Tagovi

Potpisan Memorandum Marija Vučković Irena Šinko Hrvatska Slovenija Suradnja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.