Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Case IH
  • 08.09.2023. 10:30
  • Sveti Valentin, Austrija

I Case ima konja za trku, ali 778 konja!

Ovog gusjeničara pogoni 16- litarski FPT Cursor motor od 778 konjskih snaga. Ima maksimalni obrtni moment od 3,255 Nm pri 1.400 obrtaja u minuti. To je ujedno i najmoćniji traktor kojeg je Case proizveo.

Foto: Đorđe Lalić
  • 2.395
  • 212
  • 0

Tvrtka Case IH, u okviru Farming Red prezentacije, predstavila je u austrijskom gradu Sveti Valentin traktor gusjeničar Quadtrac 715 unaprjeđenih performansi. Agroklub je imao priliku iz prvih se redova uvjeriti u "moć" najjačeg traktora ove američke kompanije. 

Stroj za najveće firme

Ovog gusjeničara pogoni 16-litarski FPT Cursor motor od 778 konjskih snaga, odnosno 572 kW sa dvostupanjskim turbo punjačem. Traktor ima maksimalni obrtni moment od 3,255 Nm pri 1.400 obrtaja u minuti. To je ujedno i najmoćniji traktor kojeg je Case proizveo. Ovaj model je kombinacija već provjerenih 525 - 645 Quadtrac AFS Connect i 475 - 525 Steiger AFS Connect traktora, samo unaprjeđeniji.

"Iza Quadrac 715 traktora ne stoji samo veća snaga. Cilj nam je bio napraviti stroj koji odgovara zahtjevima najvećih farmi u našem području i da upravlja priključnim strojevia pri njihovoj idealnoj brzini, sa što većim učinkom i omogućavajući da se operacije izvedu u idealnom vremenu, čak i u teškim uvjetima", rekao je marketing menadžer Franz Josef Silber i dodao da se s ovim strojem osigurava i zaštita tla, jer je manji pritisak i radi se s manjim brojem prohoda.

Cilj nam je bio napraviti stroj koji odgovara zahtjevima najvećih farmi u našem području, kaže Silber

Traktor je opremljen "PowerDrive powershift" mjenjačem s automatiziranim upravljanjem produktivnošću što smanjuje potrošnju goriva. Ima spremnik za gorivo od 1.968 litara, što je 11 posto više u odnosu na Quadrac 645.

Quadrac 715 ima i dvoprotočnu SmartTorque pumpu kapaciteta 216 l/min koja napaja osam ventila.

Što je drugačije kod gusjenica?

Ovaj "tenk" od traktora ima znatno drugačije gusjenice od prethodnih modela. Staze su 305 mm duže i imaju poboljšani prijenos snage, prenose veću vučnu silu i smanjuju zbijanje. Promjer pogonskog kotača je 1.080 mm, u odnosu na 910 mm kod prethodnog modela. 

Ovaj "tenk" od traktora ima znatno drugačije gusjenice od prethodnih modela

Pored novog dizajna, krase ga i nova LED svjetla za put, kao i radna svjetla. Unutrašnjost je opremljena boljom zvučnom izolacijom.

Prvo javno predstavljanje Quadtrac 715 u Europi bit će u studenom na Agritehnici 2023. u Hannoveru, u Njemačkoj.


Fotoprilog


Tagovi

Case IH Quadtrac 715 Farming Red prezentacija 778 konjskih snaga Franz Josef Silber Traktor gusjeničar


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva