Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ICL
  • 18.02.2024. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

ICL s RWA dio proizvodnje prebacio u Osijek, što to znači za kupce?

Najveća prednost ove suradnje upravo je brzina isporuke koja je u trenutnim vremenima važnija nego ikada prije, kaže Zoran Salopek iz tvrtke ICL

Foto: RWA Hrvatska
  • 2.310
  • 145
  • 0

Zbog dugogodišnje pouzdane suradnje s tvrtkom RWA Hrvatska i, kako kažu, ne manje važne razine njihove tehnološke i organizacijske opremljenosti, tvrtka ICL prebacila je dio proizvodnje Agromastera u Osijek. 

Naime, kod ove vrste gnojiva važno je biti što bliže tržištu i što prije biti u mogućnosti isporučiti traženi proizvod. Bitno je da je lanac nabave što kraći i brži, objasnio je mr.sc. Zoran Salopek dipl.ing.agr, regionalni voditelj u ICL-u.

Brzina isporuke važnija nego ikad prije

"Tvrtka RWA je naš ditributer već preko 15 godina. S obzirom da smo prije par godina proširili našu suradnju s osnovnih na specijalna gnojiva, logično i isplativo je pomaknuti proizvodnju što bliže tržištu koje opskrbljujemo kako bi reducirali troškove i snizili konačnu cijenu proizvoda", dodaje Salopek.

Naglasio je kako je najveća prednost ove suradnje upravo brzina isporuke koja je u trenutnim vremenima važnija nego ikada prije. Proizvodi mogu biti spremni za isporuku i već nakon 24 sata od narudžbe. U ponudi imaju širok spektar gnojiva, od osnovnih i kompleksnih granuliranih do specijalnih vodotopivih i tekućih.

vsd
Suradnja koja traje preko 15 godina

"U Osijeku miješamo kontrolirano otpuštajući Agromaster, naše tehnološki najnaprednije gnojivo", ističe.

Otpuštanje ovisi o temperaturi

Radi se o kontrolirano otpuštajućem NPK-u. U njemu je dušik, ovisno u većoj ili manjoj mjeri, fizički omotan u biorazgradivi omotač koji otpušta taj isti dušik u obliku uree kroz 1-2 ili 2-3 mjeseca, opet ovisno o formulaciji. Njegova najveća prednost je, pojašnjava ovaj stručnjak, da otpuštanje ovisi o temperaturi, a ne o vodi, tako da se ne može isprati ovisno o oborinama. Idealno je za proljeće i jesen kada jaka kiša može smanjiti utjecaj drugih gnojiva.

Više o ovom gnojivu možete pročitati ovdje.

Granule imaju manju vjerojatnost od začepljenja ili ljepljenja i ne stvaraju puno prašine. Također, za razliku od drugih, ne utječe na mikrobiološku aktivnost tla. Sukladno željama kupaca, imaju formulacije na temelju kalij klorida ili kalij sulfata.

"Prisutni smo na lokalnom tržištu već preko 15 godina, naši proizvodi su vrlo poznati i stabilni smo prodajom i kvalitetom. S obzirom da sada iz Osijeka opskrbljujemo preko 10 zemalja u okruženju, sigurni smo da će potražnja samo rasti s obzirom da su proizvodi povoljniji nego u našoj bazi u Nizozemskoj i puno prije dostupniji", poručio je za kraj.

Za više informacija o proizvodima tvrtke ICL, obratite im se na jedan od niže navedenih kontakata, a svi zainteresirani kupci mogu se javiti na e-mail: zoran.salopek@icl-group.com.


Tagovi

ICL ICL Specialty Fertilizers Zoran Salopek Agromaster Osijek RWA partner Specijalna gnojiva Tehnološki najnaprednija gnojiva Brza isporuka


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljskim putem do unedogled