Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opoziv ministrice
  • 18.10.2023. 08:45
  • Grad Zagreb, Zagreb

Inicijativu podržao i SDP, potpise za opoziv ministrice Vučković predaju do kraja tjedna

Jedna mala skupina političkih stranaka na istoku zemlje vjerojatno ne zna da afrička svinjska kuga postoji u Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji. Oni bi sad na tome parazitirali, ali neće, kaže premijer dajući punu podršku ministrici.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 438
  • 83
  • 0

Podršku prijedlogu opoziva ministrice poljoprivrede Marije Vučković, zbog katastrofalne borbe protiv afričke svinjske kuge, daje i SDP. 

"Cijeli cirkus u njenom resoru, od pitanja potpora koje su nezakonite do situacije s afričkom svinjskom kugom koja od načina na koji je organizirana, preko načina na koji se obavještavaju građani, uzgajivači, pa do pitanja obeštećenja, jednostavno je ispod svakog nivoa”, rekao je predsjednik ove stranke Peđa Grbin ističući da podržava inicijativu Hrvatskih suverenista premda sam odlazak ministrice ne znači puno, ostane li na vlasti Vlada Andreja Plenkovića koji ih je sve postavio. 

Svinjogojci i oporba traže ostavku ministrice - sve izvjesniji prosvjed poljoprivrednika

Zahtjev oporbe i stanje s eutanazijom svinja na terenu komentirao je i premijer rekavši da "jedna mala skupina političkih stranaka na istoku zemlje vjerojatno ne zna da bolest postoji u Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji. Oni bi sad na tome parazitirali, ali neće". Ujedno je naglasio da u rješavanju problema zaraze punu podršku daje ministrici. 

U Vladi je jučer održan i sastanak na temu stanja s afričkom svinjskom kugom na kojem je istaknuto da su mjere suzbijanja donijele određene učinke te da je u Vukovarsko-srijemskoj županiji došlo do stagnacije. 

"Sve mjere koje provodimo su se potvrdile dobrima“, rekla je ministrica Vučković. 

U međuvremenu se na terenu, posebice u Osječko-baranjskoj županiji, odvija nikad ranija svinjokolja. "Ne damo im ni papka", poručuju ogorčeni svinjogojci. 

Hrvatski suverenisti najavili su da će do kraja tjedna predati potpise za opoziv ministrice poljoprivrede. 


Tagovi

Opoziv ministrice SDP Hrvatski suverenisti Marija Vučkoivć Vlada Andrej Plenković Afrička svinjska kuga


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).