Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Reagiranje
  • 02.12.2023. 19:55
  • Splitsko-dalmatinska, Drniš

Ivan Tešija: Napadi su počeli. Pucajte, milost ne tražimo, niti ćemo je dati!

Nakon reagiranja Ministarstva poljoprivrede na prosvjed u Drnišu i prozivanja, uzvratio je i predsjednik Udruge Hrvatski krški pašnjaci.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
  • 2.440
  • 261
  • 1

"Zanimljivo je da se odmah nakon prosvjeda udara klevetama na mene. Ako sam ja "muljao sa potporama" zašto me nadležni nisu prijavili? To im je bila dužnost, zar ne? Istina je da sam žrtva njihovih zlih konstrukcija", uzvraća Ivan Tešija, predsjednik Udruge Hrvatski krški pašnjaci na reagiranje Ministarstva poljoprivrede 

Ministarstvo poljoprivrede reagiralo na prosvjed u Drnišu - evo što kažu

U objavi na Facebooku, između ostalog, navodi da su ga ministrica i ekipa pokušali ustrašiti i kupiti.

"Dali su mi do znanja da ne mogu funkcionirati bez državne potpore, odbio sam to, jer me se ne može kupiti", napisao je ističući da se kao udruga bore za plemenite ciljeve, za revitalizaciju krških područja, opstanak naših ljudi na našim selima i razvoj domaće proizvodnje.

"A kada im to nije uspjelo onda su krenuli na mene đonom, zloupotrebljavajući svoj položaj i ovlasti", dodaje. 

Kaže da su mu raznoraznim konstrukcijama i lažnim i nezakonitim kontrolama oduzeli kompletne potpore, izbacili površine iz ARKOD-a koje koristi već 15 godina i ubacili u dugogodišnje sankcije.

"To sam sve uredno prijavio institucijama i podnio kaznene prijave protiv nadležnih. Nažalost ja sam samo jedan u nizu poljoprivrednika koji su uništeni na takav način", dodaje. 

Nema predaje 

Podsjeća i da su nedavno dobili presudu Visokog upravnog suda u korist stočara, u kojem im Hrvatske šume trebaju isplatiti obeštećenja, "pa je zbog toga ministrica uzrujana."

"Tražili smo sastanak na tu temu, ali ona ne želi čuti niti želi postupiti po nalogu Suda", dodaje navodeći da odgovorno tvrdi da su poljoprivrednici diljem Hrvatske žrtve kaznenih djela te poziva institucije da izvade iz ladica njhove prijave, obrišu prašinu s njih i počnu raditi. 

"Nema predaje", poručuje Tešija uz napomenu da su napadi počeli. Pucajte, milost ne tražimo, niti ćemo je dati!, kaže. 


Tagovi

Ivan Tešija Hrvatski krški pašnjaci Reagiranje Odgovor ministrici ARKOD


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).