Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 05.04.2018. 16:30

Javnost o Prijedlogu pravilnika za provedbu mjere 7

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Pixabay/StockSnap
  • 168
  • 12
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Prijedlog pravilnika za provedbu mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Kako objašnjavaju, rekonstrukcijom i izgradnjom male infrastrukture u ruralnim područjima stvaraju se preduvjeti za poticanje društveno-gospodarskog rasta i zaustavljanje negativnog depopulacijskog trenda u ruralnim područjima. Dodjelom potpore jedinicama lokalne samouprave za izradu razvojnih planova postiže se veća učinkovitost dodjele potpore predviđene kroz pojedine operacije unutar podmjera, obzirom da se prihvatljive operacije trebaju provoditi u skladu s planovima za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima. Cilj provedbe operacija u okviru mjere "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno - ekonomske održivosti.

Posebne vrste operacija će potaknuti razvoj ruralnog gospodarstva i pomoći u izazovima koji su specifični u ruralnim sredinama kao što su gospodarski, zemljopisni i demografski uvjeti koji se odnose na udaljenost, smanjenje stanovništva, starenje, društvenu izolaciju i tržišnu strukturu koje mogu utjecati na živote ljudi. Udaljenosti od gospodarskih središta i usluga s ograničenim lokalnim sadržajima stvaraju dodatne izazove. Ulaganja putem ove mjere imaju za cilj ublažiti neke od tih poteškoća osobito nedostatak pristupa uslugama i infrastrukturi, kao što su ulaganja u ceste, pristup sustavu vodoopskrbe i odvodnje javne prostore, razvoj kulturnih, sportskih sadržaja i sadržaja za slobodno vrijeme. Ulaganja koja potiču rast i promicanje ekološke, društveno-gospodarske održivosti ruralnih područja u skladu s lokalnim planovima razvoja/strategijama bit će usmjerena u okviru ovog prioriteta kako bi se postiglo gospodarskog oživljavanje ruralnih područja i promicali rast i razvoj novih radnih mjesta.

Savjetovanje je otvoreno do: 18. travnja 2018. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Mjera 7


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepošt...

Više [+]