Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada
  • 14.09.2023. 16:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Jedan Kioti, dva priključka, dvije radnje - doznali smo detalje redizajniranog RX7330 traktora

Tvrtka Entrada i ove je godine na Bjelovarskom sajmu izložila bogat asortiman Kioti traktora. Kristijan Kontuš otkrio nam je i zanimljivosti redizajniranog RX7330

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 9.523
  • 539
  • 0

Bilo da ste hobist ili ozbiljan poljoprivredni proizvođač, tvrtka Entrada ima za vas model Kioti traktora.

Naime, raspon snage ovih traktora vodećeg proizvođača poljoprivrednih strojeva u Južnoj Koreji, je od 22 do 140 konjskih snaga. 

"Ima jednu široku gamu", pojašnjava Kristijan Kontuš kojega smo u društvu oca Josipa i brata Damira i ove godine zatekli u Gudovcu, na prepoznatljivom izložbenom prostoru. Ovo im je, otkriva, 21. godina kako izlažu na Bjelovarskom sajmu koji je obilježio svoju 30. godinu rada. 

"Krenuli smo s motokultivatorima Labin progress, motorima Lombardini, a danas osim motokutivatora i motora imamo traktore Kioti i opremu za maslinarstvo Campagnola", prisjetili su se početaka ističući da im je servis baza. 

Pet godina jamstva

Na toj bazi su i počeli unaprjeđivati svoje poslovanje, a osim navedenog proizvode i agregate u rasponu od 2 do 7 kVa, monofozne i trofazne s benzinskim i dizel motorima. 

Kristijan i Josip Kontuš 

Agregati, čuli smo, imaju tri godine garancije dok traktori Kioti imaju čak 5 godina ili 3.000 radnih sati s tim da se, što je izuzetno bitno, jamstvo odnosi na motor, mjenjač i diferencijal koje Kioti radi u svom vlastitom aranžmanu. 

"Sve ono što je najbitnije na traktoru ima 5 godina garancije, kompletan prijenos i motor. Dakle, isti proizvođač radi sve, od lijevanja do isporuke na tržište", napominje Kristijan prednosti ovih praktičnih traktora.

U bogatom asortimanu kojeg su izložili, našao se i redizajnirani Kioti RX7330 koji je sada nešto niži, s većom preglednošću. Naime, poklopac motora je dizajniran na način da povećava preglednost u radu te omogućuje brz i lagan pristup kod održavanja i servisiranja. Zanimljivo je i da se s LED projekcijskim prednjim i radnim svjetlima vidno polje korisnika znatno povećava te može nesmetano nastaviti s radom i nakon zalaska sunca.

Jednostavnije opisano, s delux klimatiziranom kabinom i najvećom podiznom silom hidraulike u svojoj klasi, RX serija traktora objedinjuje svu snagu, udobnost i pouzdanost koju korisnik može poželjeti.

Navedenu činjenicu da su namijenjeni i za hobiste i velike poljoprivredne prozvođače, potvrđuje i to da ih isporučuju ratarima, voćarima, vinogradarima, ali i poduzećima za komunalnu djelatnost. Štoviše, mali i okretni, odlični su za uređenje zelenih površina za kampove, golf igrališta - jednostavno za sve. 

Jedan stroj, dva priključka 

Ujedno, mogu se prilagoditi da rade s dva priključka. 

"Ima prednju hidrauliku, prednji kardan te priključke koje koristi iza može koristiti i ispred tako da u vinogradu može rezati bočno lozu, a iza vući frezu, podrivač ili nešto drugo. Znači, ne mora se ići u vinograd dvaput po istoj stazi već obavlja odjednom dvije radnje", objašnjava Kristijan. 

Bogat asortiman izložila je i ove godine tvrtka Entrada 

Kako su i istaknuli servis im je baza pa i stroj opremaju ovisno o tome što kupac traži. Primjerice, u osnovnoj varijanti je s kabinom koja ima klimu, radio... 

Ništa manje bitno je istaknuti da je tvrtka Entrada, sa sjedištem u Šušnjevici u Istri, osnovana sad već davne 1992. Pokrivaju tržišta sedam država, a u Istri je i njihov distributivni centar za južnu Europu. Također, imaju i prodajne centre u Zadru i Sesvetama. 


Fotoprilog


Tagovi

Entrada Traktori Kioti Kioti RX7330 Redizajn traktora Jamstvo 5 godina Kristijan Kontuš Josip Kontuš


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...