Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jerković
  • 19.02.2024. 10:30

Jerković na Viroexpu izložio četiri serije traktora, pa i novi model Claas Nexos 220 L

Na Viroexpu su sudjelovali peti puta zaredom, a ove godine izložili su učinkovit i okretan, ali jak Claas Nexos 220 L. Osim njega, mogli su se naći i najtraženiji traktori hrvatskih poljoprivrednika.

Foto: Karolina Rastija
  • 3.211
  • 217
  • 0

Jedan od čak 505 izlagača na 27. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo bila je i tvrtka Jerković koja je izložila četiri Claas serije.

"Na ovogodišnjem sajmu izložili smo Claas Nexos 220 L, voćarsko vinogradarski traktor, zatim mali ratarski Claas Elios 210 od 76 KS koji je izuzetno pogodan za manja poljoprivredna gospodarstva", istaknuo je Pavle Marić, voditelj prodaje tvrtke Jerković.

Dodaje kako se tu nalazi i Claas Arion 450 s 135 KS što je već dugi niz godina njihov najprodavaniji model na hrvatskom tržištu. Stroj je to koji, kako kaže, praktički može obavljati sve radne operacije na poljoprivrednim gospodarstvima bez obzira na veličinu gospodarstva. Izložili su i Claas Arion 630, traktor s 160 KS te drugi najčešći izbor poljoprivrednika.

Predstavljen mali i okretan, ali jak Claas Nexos 220 L

"Svi strojevi se odlikuju izuzetnom kvalitetom, pouzdanošću, dugotrajnošću i niskom potrošnjom, a na ovom sajmu prvi puta predstavljamo gore spomenuti novi model Claas Nexos 220 L", naglašava dodajući kako je učinkovit i okretan te idealan za voćarska i vinogradarska gospodarstva te komunalne primjene.

scd
Claas Nexos 220 L odlikuje se malom vanjskom širinom

Njegova minimalna ukupna širina od 1 m je kod NEXOS VE, 1,26 m kod NEXOS VL i 1,45 m kod NEXOS F modela. Odlikuje ga pet 4-cilindričnih modela, maksimalne snage FPT motora od 75 do 112 KS. Nadalje, ima hidraulički optok od 60 l ili 87 l za stražnju podiznu hidrauliku i upravljačke uređaje te filtar s aktivnim ugljenom kategorije 3 ili filtarski sustav za kabinu kategorije 4 za optimalnu zaštitu vozača prilikom radova održavanja.

Ovaj je traktor, ističe, napravljen za najuži prostor. Dulji međuosovinski razmak kotača i kratki prevjes prema naprijed pružaju stabilno ponašanje u vožnji i precizno rukovanje, a sa svojom malom vanjskom širinom prolazi kroz svaki red. Osim toga, komentira kako ovaj model kombinira snagu sa štedljivom potrošnjom. Zahvaljujući CPM (Claas Power management) NEXOS 250 F i VL pruža pojačanje snage do 9 KS kod radova s kardanskim vratilom i transporta od 13 km/h.

"Na sajmu se moglo vidjeti i kako funkcionira autonomno upravljanje traktorom bez upotrebe volana. Služi za uštede u poljoprivredi u smislu smanjenja broja prohoda, varijabilno apliciranje sjetve i prskanja i uvelike olakšava rad samom korisniku", poručio je Boris Hrsan, njihov prodajni savjetnik uz to da su zainteresirani posjetitelji mogli sjesti u njihovom izložbenom prostoru i vidjeti kako ta simulacija izgleda.

Koja su očekivanja od sajma?

Na Viroexpu sudjeluju petu godinu zaredom, a Marić ističe kako im se "pokazao kao izuzetno kvalitetan sajam koji svake godine raste, posjetiteljima, sadržajima, i naravno uvijek nam je zadovoljstvo susresti se s našim poslovnim partnerima iz Virovitičko-podravske županije."

Dodao je kako im je bitan odnos s kupcima, kao i izravan kontakt "što je vidljivo i u našem poslovanju, cijeli fokus je na njima, maksimalno se prilagođavamo svim njihovim zahtjevima i upitima, trudimo se svakim danom biti sve bolji i spremniji odgovoriti na sve izazove s kojima se susrećemo na terenu".

sc
Četiri serije traktora mogli ste vidjeti na sajmu Viroexpo

Kaže kako kupce uvijek zanima, naravno, cijena, ali i tehnička rješenja i napredak s kojima je marka Claas jedna od lidera na tržištu.

Protekla godina izuzetno uspješna

Na pitanje o prodaji protekle godine, Marić odgovara kako je kao i sve prije nje bila izuzetno uspješna u svim segmentima poslovanja, od prodaje, servisa i rezervnih dijelova. Prodavalo se puno u svim segmentima: traktori, kombajni, silažni kombajni, zelena linija - kosilice, prese, sijačice, gruberi, prskalice, malčeri i navigacije. 

"Ne možemo izdvojiti segment u asortimanu koji je išao bolje jer se vidi dugogodišnja kvaliteta rada koja nas drži stabilno pozicioniranima na tržištu, ponosni smo što smo jedni od najboljih i što se natječemo s najboljima.

Od ove godine očekujemo pad broja prodanih strojeva, ali moramo priznati da u ovom trenutku prodaja tvrtke Jerković stoji dosta dobro s obzirom na uvjete koji su zadesili tržište Europe, pa samim time i tržište Hrvatske", poručio je za kraj.


Tagovi

Jerković Viroexpo sajam Izložena mehanizacija Claas traktori Claas Nexos 220 L Claas Elios 210 Claas Arion 450 Claas Arion 630 Pavle Marić Boris Hrsan


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB