Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Motor na etanol
  • 23.10.2023. 18:00

John Deere ima motor kompatibilan s etanolom

Etanol je jeftino i obnovljivo gorivo za čiju se proizvodnju mogu uzgajati usjevi u skoro cijelom svijetu, poručuju u John Deere-u

Foto: John Deere (ilustracija)
  • 451
  • 61
  • 0

Tvrtka John Deere radi na inovacijama održivih rješenja za energiju s niskim i gotovo nultim udjelom ugljika do 2026. godine. Obuhvaćena su četiri ključna područja proizvodnje energije, uključujući efikasnost motora s unutarnjim sagorijevanjem (ICE), obnovljiva goriva, hibridizaciju i potpuno električnu bateriju. Smatraju da su biodizel, obnovljivi dizel (ili HVO) i etanol opcije koje najviše obećavaju za kratkoročnu integraciju u aplikacije za teške uvjete rada.

Jeftino, obnovljivo gorivo

U mnogim dijelovima svijeta se mogu proizvoditi usjevi kukuruza, pšenice ili šećerne trske koji su osnova za proizvodnju etanola, obnovljivog goriva na bazi alkohola. To je visokooktansko gorivo pogodno za motore visokih performansi s paljenjem svjećicom.

U tvrtki ističu da koriste svoju inženjersku ekspertizu svjetske klase kako bi ispitali i testirali nove tehnologije koje pojednostavljuju integraciju obnovljivih goriva s tehnologijom motora s unutarnjim izgaranjem jer nastoje pružiti više vrijednosti i produktivnosti kupcima.

Predstavljanje na Agritechnici 

Na ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji poljoprivredne mehanizacije Agritechnica 2023 predstavit će koncept 9,0 l motora koji je kompatibilan s etanolom.

Agritechnica 2023: Što nas u studenom čeka u Hannoveru?

Poručuju da i ovaj koncept pokazuje stalnu posvećenost tvrtke razvoju raznolikog portfelja rješenja koja mogu zadovoljiti potrebe za energijom u različitim veličinama opreme i aplikacijama.


Tagovi

John Deere Motor na etanol Obnovljivo gorivo Nove tehnologije Agritechnica Etanol


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner