Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Satelitski prijamnik
  • 23.12.2023. 18:00

John Deere ima najnoviji satelitski prijamnik StarFire 7500

Nova žuta kutija smještena na kabinu traktora izvana izgleda isto kao i prethodna, ali unutrašnjost krije niz poboljšanja

Foto: John Deere
  • 776
  • 71
  • 0

John Deere ima novi satelitski prijemnik, StarFire 7500 koji nudi veću preciznost, brže vrijeme povezivanja i manju mogućnost gubitka signala.

Ova tvrtka je vodeći proizvođač poljoprivrednih strojeva, a tu poziciju pokušavaju unaprijediti s GPS StarFire prijemnicima za praćenje u poljoprivredi koji su instalirani na novoj mehanizaciji.

Poboljšanja

Najnoviji model prijemnika je predstavljen na međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnica 2023, dok je StarFire 7000 prvi put promoviran prije samo godinu dana.

Nova žuta kutija smještena na kabinu traktora izvana izgleda isto kao i prethodna, ali unutrašnjost krije niz poboljšanja. Ima instaliran mobilni radio modul za RTK korekcijski signal. 

Izmijenjena je struktura ploča i instalirani drugi mikročipovi. Pruža horizontalnu točnost od 2,5 cm te ima do 17 posto veću preciznost u odnosu na prethodnu generaciju. SF-RTK signal koristi dvije dodatne satelitske konstelacije (BeiDou i Galileo), kao i GPS (Sjedinjene Države) i GLONASS (Rusija) satelite. Kompatibilan je sa starijom i konkurentnijom opremom.

Razlog za promjene

Dva GPS prijemnika StarFire 7000 i 7500 osim što imaju isti vanjski dizajn, isto i koštaju. Nema razlike u opsegu signala ili ponuđenim licencama. 

Razlog za promjene u elektronskoj strukturi GPS prijemnika s modela 7000 na 7500 očito proizlaze iz iskustva proteklih nekoliko godina. Proizvođači poljoprivredne tehnike imali su problema s nabavkom važnih elektronskih komponenti za proizvodnju.

Za sada nije objavljeno kada i na koje strojeve će biti instalirani prvi StarFire 7500.


Tagovi

John Deere Satelitski prijemnik StarFire satelitski prijemnik StarFire 7000 StarFire 7500 Praćenje u poljoprivredi


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vrgorsko polje Jezero - Cvjetanje breskvi
#RuralFoto #priroda"