Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 29.12.2014. 14:40

Još 28 mil. kuna poplavljenim poljoprivrednicima

Za pokriće troškova uloženog rada i nabavu sredstava za zaštitu bilja, poljoprivrednicima je isplaćeno još 28.111.612,52 kuna, odnosno 3.200,00 kuna po hektaru.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 300
  • 20
  • 0

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o dopuni Odluke o pomoći poljoprivrednim proizvođačima zahvaćenim poplavom, kojom se osigurava dodatna pomoć za provedbu naknadne sjetve za 2014. godinu poljoprivrednicima s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije.

Za pokriće troškova uloženog rada i nabavu sredstava za zaštitu bilja, poljoprivrednicima je isplaćeno još 28.111.612,52 kuna, odnosno 3.200,00 kuna po hektaru. Podsjetimo, Odlukom Vlade RH od 22. svibnja 2014. godine o pomoći poljoprivrednim proizvođačima na područjima zahvaćenim poplavom, Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplatila je pomoć poljoprivrednim proizvođačima za provedbu naknadne sjetve za 2014. godinu, sukladno raspoloživim proračunskim okvirom.

Zbog ograničenih proračunskih sredstva u toj isplati pomoći za područje Vukovarsko - srijemske županije izvršena je isplata proizvođačima u području zone plavljenja s datumom 26. svibnja 2014. godine. U cilju cjelovitog pokrića oštećenika na području Vukovarsko-srijemske županije u daljnjoj provedbi Oduke Vlade RH izvršeno je dodatno usklađivanje poplavljenih površina i sa datumom 21. svibnja 2014. godine, odnosno preklop digitaliziranih karti plavljenja na ova dva datuma, pa su tako obuhvaćena sva poplavljena područja koja se zbog kretanja vode nisu u cijelosti podudarala.

Tako je za pomoć poljoprivrednicima s područja zahvaćenim svibanjskom poplavom sveukupno isplaćeno 37.593.836,39 kuna. Detalji o isplatama nalaze se u tablici u prilogu članka.

Foto: freedigitalphotos.net


Dokumenti


Tagovi

Dodatna pomoć Naknadna sjetva Usklađivanje poplavljenih površina Poljoprivredni proizvođači Digitalizirana karta plavljenja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB