Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bijeli tartuf
  • 16.11.2023. 18:00

Kilogram bijelog tartufa prodan za 130.000 eura

Cijeli prihod prodaje na 24. Svjetskoj aukciji bijelog tartufa i ove godine je doniran dobrotvornoj organizaciji. Tko je kupio najskuplji tartuf?

Foto: FB/Castello di Grinzane Cavour
  • 615
  • 77
  • 0

Na 24. Svjetskoj aukciji bijelog tartufa, održanoj u talijanskom dvorcu Grinzane Cavour, najskuplji je bio primjerak težak 1.004 g, piše Gambbero Rosso. Rekordni iznos od 130.000 eura je ponudio kupac iz Hong Konga. 

Humanitarni karakter

Jedinstven događaj je povezao ljude širom svijeta, a ukupan iznos će biti doniran dobrotvornoj organizaciji koja brine o djeci bez obitelji, Mother's Choice.

Na aukciji su prodana još tri tartufa od 315, 250 i 48 grama za preko 30 tisuća eura. I ovaj prihod će ići u dobrotvorne svrhe. Slično je bilo i prošle godine kada je tartuf težak 950 g prodan za 184.000 eura.

Dobra godina za tartufe

Ova sezona je bila dobra, jer su proljetne kiše pogodovale rastu i razmnožavanju ove vrste gljiva. Cijena im nije fiksna i određuje se na osnovu ponude, veličine i potražnje na tržištu.

Trenutno za bijeli tartuf iznosi oko 2.100 eura/kg, za komade težine između 8 i 20 grama. Komadi ekstra veličine, preko 100 g, kupuju se za oko 4.700 eura. Kilogram može dostići cijenu od 47.000 eura. Primjerak s aukcije je plaćen tri puta više.

A kako je izgledala aukcija, pogledajte u galeriji ispod teksta


Fotoprilog


Tagovi

Tartuf Aukcija tartufa Bijeli tartuf Prodaja tartufa Rekordna cijena tartufa Cijena tartufa


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.