Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kompaktni traktor
  • 14.09.2024. 18:00

Kioti proširio ponudu RX40 serije - sada imaju traktor od 74 KS

Serija RX40 donosi tehničke inovacije koje povećavaju snagu, učinkovitost i udobnost. Kontrola kvalitete osigurana je i činjenicom da se gotovo sve glavne komponente proizvode unutar tvrtke

Foto: Shutterstock/astudio
  • 133
  • 29
  • 0

Kioti, južnokorejski proizvođač traktora, predstavio je novu RX40 seriju, namijenjenu poljoprivrednicima koji traže svestran i snažan traktor po prihvatljivoj cijeni. U usporedbi s prethodnim serijama, kako kažu, donosi poboljšanja koja će omogućiti učinkovitiji rad, kako na terenu, tako i tijekom duljih radnih sati.

Prema priopćenju, serija RX40 donosi tehničke inovacije koje povećavaju snagu, učinkovitost i udobnost. Kontrola kvalitete osigurana je i činjenicom da se gotovo sve glavne komponente proizvode unutar tvrtke što, kako ističu, osigurava potpuni nadzor nad proizvodnim procesom.

Manja potrošnja goriva 

Model Kioti RX8040PC, jedan od predstavnika nove serije, ima četverocilindarski motor sa 74 konjske snage, što je impresivno za ovu kategoriju traktora. Motor, s maksimalnom brzinom od 2.600 okretaja u minuti, pruža vrhunske performanse, osobito u zadacima poput vuče, manipulacije materijalima i održavanja poljoprivrednih površina.

Uz to, kompaktni traktor dolazi s mehaničkim mjenjačem koji nudi 20 brzina naprijed i 20 unatrag, što bi trebalo osigurati visoku razinu kontrole i preciznosti. Za lakšu promjenu brzina tu je i "power shuttle" funkcija bez upotrebe kvačila. Također, sustav za pomoć pri skretanju automatski smanjuje okretaje motora za 10% tijekom oštrog skretanja, što donosi veću preciznost i smanjuje potrošnju goriva.

Prilagođen potrebama operatera

Kako navode, kabina novih modela dizajnirana je tako da vozačima omogući izuzetnu preglednost i prostranost. Osim toga, udobnost je dodatno poboljšana sjedalima sa zračnom suspenzijom koja smanjuju umor tijekom dugotrajnog rada. Spremnik goriva velikog kapaciteta trebao bi omogućiti dugotrajan rad bez potrebe za čestim dolijevanjem, dok dizajn poklopca motora osigurava jednostavan pristup za održavanje i smanjuje vrijeme zastoja.

"S RX serijom, spojili smo napredne značajke i pouzdanost po kojoj je poznat, stvarajući traktor koji nudi više. Ovi snažni strojevi su izgrađeni imajući u vidu potrebe operatera," objasnio je menadžer proizvodne linije traktora Kioti, Joel Hicks.


Tagovi

Kioti Traktor RX40 Kioti traktor Kioti RX8040PC Joel Hicks Južna Koreja 74 KS Kompaktni traktor


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Magistar novinarstva s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na fotografiji se nalazi mladi medvjed u svojem prirodnom okruženju. Medvjed je smeđe boje, s gustim, mekim krznom koje mu prekriva tijelo.Medvjed djeluje radoznalo dok promatra okolinu.
#RuralFoto #životinje