Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EAFRD
  • 28.10.2013. 20:00

Kome vjerovati u Ministarstvu poljoprivrede?

Nastavljaju se velika lutanja u Ministarstvu poljoprivrede - ozbiljno ugrožena realizacija sredstava od 333 milijuna Eura za ruralni razvoj RH u 2014. godini

Foto: freepik.com
  • 785
  • 40
  • 0

Na žalost, još uvijek se ne nazire svjetlo u tunelu Ministarstva poljoprivrede, po pitanju velikih sredstava koje Republika Hrvatska može realizirati kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj (EAFRD) već u 2014. godini u iznosu od 333 milijuna eura.

Dva tjedna nakon što je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, javno objavio vijest da će početkom 2014. godine Republika Hrvatska, sukladno odobrenju iz Bruxellesa, nastaviti s provedbom IPARD programa i objaviti natječaj za znatan broj projekata koji su u pripremnoj fazi - a dobar dio čeka na natječaje već više od pola godine, načelnica sektora u istom ministarstvu, Nada Trgovčević-Letica je u HTV emisiji Plodovi zemlje, od 27. listopada, javnosti rekla da IPARD natječaja više neće biti i da će se sljedeći natječaji za ruralni razvoj objaviti već do kraja 1. kvartala 2014. godine, ali na temelju Programa ruralnog razvoja 2014-2020, i na taj način demantirala ministra.

Podsjećamo da je Program ruralnog razvoja 2014-2020. još uvijek u pripremnoj fazi izrade i da se njegovo odobravanje očekuje krajem 2014. godine. Postavlja se sada pitanje koja je informacija točna i kome možemo vjerovati u Ministarstvu poljoprivrede, ministru ili načelnici sektora?

Ovakav odnos resornog ministarstva prema svim budućim korisnicima mjera ruralnog razvoja koji čekaju na svoju priliku kako bi realizirali investicije te ostvarili potporu za svoj rad, vrlo je neozbiljan, i nadamo se samo da će ubuduće iz ministarstva izlaziti samo provjerene i relevantne informacije.

Autor: Ivan Šemper Foto: freepik.com


Tagovi

EAFRD Tihomir Jakovina Nada Trgovčević-Letica Program ruralnog razvoja Europski fond

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljskim putem do unedogled