Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kramer
  • 11.06.2024. 12:00

Kramer je novi brend u obitelji Novocommerce Internationala

Njemački premium brend Kramer nagodinu će obilježiti 100 godina postojanja. Koja je prednost ovih teleskopskih utovarivača u odnosu na konkurenciju?

Foto: Maja Celing Celić
  • 420
  • 80
  • 0

Obitelj tvrtke Novocommerce International bogatija je za novog člana. Riječ je o njemačkom premium brendu Kramer koji će iduće godine obilježiti čak 100 godina proizvodnje teleskopskih utovarivača. 

"Golemo je iskustvo koje ima Kramer, zbog čega su i prepoznati kao premium proizvođači", rekao je Mario Divić, produkt specijalist u Novocommerce Internationalu na proteklog vikenda održanom FarmShowu kada je premijerno predstavljen ovaj novi brend. 

Kaže, u ovoj će tvrtki zastupati agri segment Kramera koji u svojoj ponudi ima i građevinski. 

Nude raspon od 1,4 do 5,5 tona maksimalnog kapaciteta dizanja, odnosno visine dosega krana od 4,4 m do 10 m. Saznajemo da ono na što ciljaju je "zlatna sredina", od 3 do 4 tone s visinom dosega do sedam metara.

Divić ističe kako je izbor opreme te priključka stvar kupca jer, puno toga mogu ponuditi. 

Bilo je zainteresiranih odmah nakon prezentacije

Jedan od najpopularnijih modela 

Na FarmShow-u je predstavljena serija 407, 4 t kapaciteta dizanja i 7 metara visine dohvata ruke, u full opremi s centralnim podmazivanjem, automatskom nivelacijom kašike i cestovnim gumama. "Ovo je jedan od najpopularnijih Kramerovih modela. Opremljen Deutz TCD 3.6 litarskim motorom, snage 100 kilovata, odnosno 136 konjskih snaga", precizira Divić naglasivši kako svi modeli dolaze s hidrostatskim mjenjačem. 

"Riječ je o visokotlačnoj klipno aksijalnoj pumpi promjenjivog kapaciteta što osigurava finoću u radu, milimetarski se može pomicati naprijed, natrag, prilaziti utovaru i istovaru tereta", opisuje on. 

I ergonomija je na zavidnoj razini. Model koji je izložen ima opciju povišene kabine za 18 cm čime se dobiva dodatna stepenica za ulaz te puno bolja preglednost oko samog stroja. Za 15 cm je podignuto i sjedalo vozača čime rezervar goriva raste na 120 litara dok je standardni 100 l. Korpa prezentiranog utovarivača je kapaciteta 4 kubika za lake materijale, gustoće 800 do 1000 kg po kubnom metru što osigurava utovar raznih žitarica i manipulacije u podnim skladištima i sl. 

Novi brend predstavio je Mario Divić

Koja je prednost u odnosu na konkurenciju? 

"Velika je prednost to da standardno dolazi s load-sensing hidrauličnom pumpom od 140 l/min, osjetljivom na opterećenja, što naša konkurencija u ovom trenutku ne može osigurati", naglasio je Divić. 

Kaže, kod niže kabine i stroj je nešto niži, visine 2,35 m što zadovoljava potrebe farmera koji se, primjerice, bave peradarstvom ili sličnim djelatnostima budući da je utovarivač dovoljno kompaktan da uđe u objekte nižeg ulaza. 

"S ovim demo strojem ćemo u narednih dva, tri tjedna odraditi nekoliko demonstracija pa pozivam sve zainteresirane neka nam se obrate", poručio je. 


Fotoprilog


Tagovi

Novocommerce International Kramer Teleskopski utovarivač Mario Divić Farm Show Demo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.