Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naleti životinja
  • 15.08.2024. 14:00
  • Primorsko-goranska, Čavli

Krava nastradala u sudaru s osobnim automobilom

Na prometnicama u nadležnosti PU Primorsko-goranske u proteklih nekoliko dana zabilježeno je 14 naleta životinja, uglavnom divljači

Foto: hutterstock/Jelena990 (ilustracija)
  • 113
  • 38
  • 0

Uz povećan broj naleta na srne i jelene na području Primorsko-goranske županije u proteklih nekoliko dana, zabilježen je i sudar automobila s kravom, ističu iz ove policijske uprave.

"Tijekom posljednjih nekoliko dana, zabilježili smo ukupno 14 naleta na životinje. Većinom je riječ o srnećoj i jelenskoj divljači u prometnim događajima na području otoka Krka, Lošinja, Mošćeničke Drage, Viškova, Bakra, Kostrene Jelenja, Crikvenice i Vrbovskog, dok je na području Čavli u jednom slučaju zabilježen nalet krave na osobno vozilo“, javlja policija. 

Ni u jednom od ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 11.100 eura. 

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. 

"Ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima poput divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste, protiv takvih vozača bit će pokrenut prekršajni postupak“, upozoravaju iz policije. 


Tagovi

Istra Divljač na cesti Policija Sudar s kravom


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.