Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CROCPA
  • 30.03.2024. 10:30

Kreće prikupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja

I ove godine sakupljanje će se provoditi na nekoliko lokacija u svim županijama Hrvatske.

Foto: CROCPA (arhiva)
  • 15.235
  • 819
  • 0

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK d.o.o. i ove je godine objavila raspored sakupljanja praznog ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja.

Kako ističu, korisnicima je osiguran besplatni povrat prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja, okvašivača, biocidnih pripravaka i vreća tretiranog sjemena isključivo sljedećih tvrtki: AgroChem-Maks, Agroavant, Agronom, Albaugh TKI* (Pinus Agro), Agrozov, BASF Croatia, Bayer Crop Science* (Monsanto), Certis Belchim HR* (Orchem), Chromos Agro, Corteva Agriscience* (Dow AgroSciences), Euroazijski pesticidi, Nufarm, Florel, Novag Agrochemicals* (Genera), Stockton, Syngenta Agro.

"Transportna kao niti ambalaža drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja, npr. od mineralnih gnojiva, se ne prihvaća", napominju. 

Udruga naglašava i da su distributeri/proizvođači SZB koji ne sudjeluju u ovom jedinom organiziranom sustavu sakupljanja i zbrinjavanja, dužni na poziv korisnika organizirati besplatno prikupljanje i pravilno zbrinjavanje ambalaže.

"Tvrtka CIAK će na lokaciju donijeti prateće listove, a posjednici otpadne ambalaže će unijeti u obrazac podatke koji se odnose na njihov obrt/OPG", objašnjavaju dalje uz preporuku posjednicima otpada da čuvaju izdanu presliku pratećeg lista radi inspekcije koja tu potvrdu traži tijekom nadzora. 

U nastavku pogledajte raspored sakupljanja ambalažnog otpada SZB po županijama za 2024. godinu:


Tagovi

Udruga CROCPA SZB Ambalaža Zaštita bilja Sakupljanje Zbrinjavanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Udruga CROCPA

Palinovečka 41, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 148 14 262, e-mail: irena.brajevic@crocpa.hr web: http://www.crocpa.hr/