Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krivotvorine
  • 10.02.2024. 15:00

Krivotvoreni solari na njemačkom tržištu - odakle dolaze?

Oni nisu prošli kroz nikakve kontrole kvalitete od strane nadležnih tijela i nemaju nikakve certifikate koji jamče sigurnu uporabu i trajnost proizvoda

Foto: Depositphoto/anatoliy_gleb (ilustracija)
  • 498
  • 57
  • 0

Krivotvorine proizvoda poznatih marki nisu neuobičajene, posebno kada je riječ o tehnologiji. I u industriji solarnih panela, prividno vjerne kopije se pojavljuju na tržištu, što povećava pritisak na europske proizvođače. 

Kineska proizvodnja

Njemačka tvrtka Bauer Solar GmbH jedna je od žrtava krivotvorenja solarnih panela, piše pveurope. Nedavno su carinske službe obavijestile ove proizvođače o tome da su se pojavile kopije za koje se neovlašteno koristi ime marke Bauer. Službe su navele da je riječ o kineskoj proizvodnji, a solari su zaplijenjeni. 

Upozoravaju da postoje razlike u odnosu na original koji su kod pakiranja na dnu ojačani drvetom čega na krivotvorenim modulima nema. 

Oni nisu prošli kroz nikakve kontrole kvalitete od strane nadležnih tijela i nemaju nikakve certifikate koji jamče sigurnu uporabu i trajnost proizvoda.

Gonit će se i potencijalni kupci

Ističu da se neće pravno goniti samo krivotvoritelji nego i potencijalni kupci koji se neće moći opravdati neznanjem. Zbog nedostatka provjere kvalitete, izlažu svoje kupce, krajnje potrošače, značajnom, čak životno opasnom sigurnosnom riziku.

Trgovci i instalateri trebali bi biti oprezni i pozvani su da prijave ovakve proizvode. Poručuju da bi izuzetno niske cijene trebale biti alarm kod kupnje. 


Tagovi

Krivotvoreni solari Solarni paneli Krivotvorine Kopije solara Cijena solara Životno opasno


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.