Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken tanjurača
  • 09.09.2023. 18:00

Lemken predstavio tanjuraču širine 10 m - koje su joj prednosti?

Mnoštvo je noviteta na ovom stroju koji osiguravaju ekonomičan rad, a patentiran sustav preklapanja omogućava transport na EU cestama pri brzini od 40 km/h

Foto: LEMKEN
  • 1.222
  • 110
  • 0

Tvrtka LEMKEN predstavila je novu tanjuraču Rubin 10/1000 s kratkim diskovima koja ima odobrenje za vožnju brzinom do 40 km/h na cestama u Europskoj uniji.

Moćni stroj 

Ima dva reda simetrično raspoređenih diskova od 645 mm koji omogućavaju ekonomičan rad bez bočnog praznog hoda do dubine od 7 cm. Razmak između redova je 14 cm što osigurava rad bez zagušenja i kod velike količine organskih ostataka.

Svaki konkavni disk Rubin 10/1000 opremljen je zaštitom s prigušenim povratnim udarom, što smanjuje opterećenje okvira.

Nema zagušenja tijekom rada

Kompaktna tanjurača može se priključiti za traktor pomoću ušice vučne rude, ušica za vuču s kugličnim zglobom i preko kuke za vuču. Hidraulični oslonac je dostupan za lakše pričvršćivanje i odvajanje. Sustavi za kačenje jamče optimalnu i sigurnu dinamiku vožnje, u svakom trenutku, naglašavaju u kompaniji. 

Prilagođava se tlu

Jedna od prednosti je i što radne sekcije imaju ovjes tipa klatna kako bi se osiguralo optimalno praćenje konture polja. Na vrlo neravnom terenu ili pri radu na padinama opcionalna iQ-Contour kompenzacija klatna jamči optimalno prilagođavanje tlu. Hidraulično podešavanje dubine omogućava da se pravovremeno prilagodi na promjenjive uvjete i promjenu radne dubine u pokretu.

Sklopljena tanjurača tijekom transporta

Tijekom procesa okretanja, stroj se oslanja na valjak, koji ima posebno jake ležajeve. Zahvaljujući širokoj kontaktnoj površini čvrsto je oslonjena i umanjuje se efekt zbijanja zemlje.

Preklapa se na 3 metra

Kada je u pitanju transport, inovacija je preklapanje valjka iz kabine gdje se širina smanjuje na tri metra, a visina na četiri metra te tako ispunjava zahtjeve za cestovni transport širom EU.

Unatoč velikoj radnoj širini ovoj Rubin tanjurači nije potreban skupi nosač, poručuju iz Lemkena. 

Kako izgleda u radu, pogledajte u videu: 


Tagovi

LEMKEN Priključak traktora Tanjurača Tanjurača Rubin 10/100 Poljoprivredni stroj Obrada tla


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vrgorsko polje Jezero - Cvjetanje breskvi
#RuralFoto #priroda"