Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wise Grus
  • 16.06.2024. 09:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Daruvar

Likeri "mudrog ždrala" u samo godinu dana osvojili čak 28 medalja

Mahom je riječ o međunarodnim priznanjima za bračni par Kovačić, koji se, kako opisuju, odlučio napustiti bankarski sektor i na svojoj djedovini započeti proizvodnju po drevnim obiteljskim recepturama svojih predaka.

Foto: Petra Perkov
  • 213
  • 24
  • 0

U samo godinu dana likeri Gorana i Dore Kovačić osvojili su na domaćim i stranim natjecanjima ukupno 28 zlatnih i srebrnih medalja za kvalitetu. 

Mahom je riječ o međunarodnim priznanjima za bračni par Kovačić, koji se, kako opisuju, odlučio napustiti bankarski sektor i na svojoj djedovini započeti proizvodnju po drevnim obiteljskim recepturama svojih predaka, veliku pažnju posvećujući tradiciji.

Premda je taj potez bio i više nego rizičan, osobito uzevši u obzir bogatu ponudu pića u našoj zemlji, oni su vjerovali u uspjeh. I to im se i dogodilo. Njihov brend Wise Grus odnosno Mudri ždral, već se u velikoj mjeri pozicionirao u Hrvatskoj i prepoznatljiv je po toj mudroj ptici, zaštitnici grada Daruvara.

Supružnici imaju i nove adute. Kako su objavili, prvi koji je ugledao svjetlo dana je Višnjevac - kojeg se može pronaći u svakoj slavonskoj kući i kao takav i čuvar tradicije.

"Bogat miris višanja s nježnim notama marcipana u okusu, savršena je kombinacija, a obično se poslužuje na temperaturi od 8 do 10 stupnjeva", opis je likera koji je oduševio žirije u Frankfurtu i Londonu i donio im zlatne medalje.

Borovniček, koji "u sebi nosi svježinu šumskih nota i zavodljivu boju uz nježnu kiselost, a kad se svi ti okusi sljube nastaje savršena harmonija", osvojio je srebro u Londonu kao i Viljamovac čija je "baršunasta i raskošna aroma zrelih krušaka uronjena u vrhunski destilat viljamovke čisti užitak okusa i izvanrednog mirisa".

Tu je i Teranino u kojemu se "kriju paprene note u kombinaciji sa svježinom vina Teran, uz dodatak cimeta, klinčića i korice naranče. U njemu je spojeno ono najbolje iz prirode, istarske i slavonske tradicije. Omiljeno je piće predstavnica ženskog spola, a okus ostaje u sjećanju".  

A iza uspješnih Slavonaca sa zagrebačkom adresom, tek je godinu dana rada. 


Tagovi

Wise Grus Goran i Dora Kovačić Likeri Medalje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).