Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroRocks 2023.
  • 15.09.2023. 11:00

Lins: Jednostrani propisi koji su štetni za poljoprivredu nisu rješenje

Očuvanje prirode ne smije biti suprotstavljeno prehrambenoj sigurnosti i obrnuto - jedno uključuje drugo, ali imam osjećaj da Europska komisija to ne vidi tako, rekao je predsjednik Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta Norbert Lins.

Foto: Agroklub
  • 324
  • 29
  • 1

Na početku konferencije AgroRocks 2023. iz Bruxellesa se obratio Norbert Lins, predsjednik Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta.

Poljoprivreda je zakon! 

Kazao je da naziv ovog događaja govori sve - poljoprivreda je zakon! Nijedna druga gospodarska grana ljudima nije tako elementarna.

Ruski agresorski rat na Ukrajinu jasno je pokazao koliko je sustav globalne distribucije pšenice i kukuruza sklon krizama, koliko je krhka prehrambena sigurnost čak i u našem neposrednom susjedstvu. U isto vrijeme i bez ikakve sumnje, velika su prijetnja klimatske promjene i kriza bioraznolikosti. Kako bismo omogućili prehrambenu sigurnost i razvoj naše poljoprivrede, moramo i lance opskrbe hranom učiniti otpornijima i održivijima, istaknuo je Lins te dodao kako je ovo lakše reći nego učiniti.

Jednostrani propisi nisu rješenje

"Moj je odbor uvjeren da se održiva rješenja mogu pronaći samo u suradnji s poljoprivredom, a ne protiv nje. Očuvanje prirode ne smije biti suprostavljeno prehrambenoj sigurnosti i obrnuto. Jedno uključuje drugo. Ali imam osjećaj da Europska komisija to ne vidi uvijek tako", kazao je predsjednik Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta te istaknuo da jednostrani propisi koji su štetni za poljoprivredu nisu pravo rješenje. 

"Zato mi je drago da postoje forumi kao što je vaš, AgroRocks, gdje se o ovim oprečnim ciljevima raspravlja otvoreno i u namjeri da se nađu rješenja", zaključio je Norbert Lins.

Pogledajte cijelu izjavu u videu:


Tagovi

Norbert Lins Europski parlament AgroRocks 2023. Izjava Prehrambena sigurnost AGRI


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj

Augusta Cesarca 4 - 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: 01 4880 280, e-mail: EPZagreb@ep.europa.eu

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljskim putem do unedogled