Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ubijanje životinja
  • 05.10.2023. 14:00
  • Prijedor

Masakr konja u BiH: Kriminalci ih brutalno ubijaju, a policija negira?

Navodno je ovim pogođeno oko jedanaest farmi, a kako tvrde konjima su odrubljene glave, a komad metala zabijen je u grudi jedne nizozemske kobile.

Foto: Depositphotos/mari_art
  • 1.032
  • 123
  • 0

Njemački tabloid "Bild" objavio je priču o navodnom "masakru konja" u Prijedoru u susjednoj Bosni i Hercegovini, navodeći kako nepoznate osobe danima ulaze na imanja stanovnika i ubijaju njihove životinje. Do sada je, kako navode, ubijeno 45 konja, uključujući sportske i priplodne pastuhe i kobile iz Njemačke, Nizozemske i Francuske čija je vrijednost često više od 20.000 eura. 

Anonimni sugovornici

Uz priložene fotografije iz privatnih arhiva, priču potkrjepljuju i izjavama poduzetnika koji, kako navode, žele ostati anonimni.

"Počinitelji su izuzetno profesionalni. Prije zločina, sustavi nadzora su onemogućeni. Nose izlizane cipele kako ne bi ostavili otiske stopala na podu i rukavice", rekao je sugovornik ovog medija, dodavši kako se svake noći brinu, jer "to jednostavno ne prestaje".  

Navodno je ovim pogođeno oko jedanaest farmi, a kako tvrde konjima su odrubljene glave, a komad metala zabijen je u prsa jedne nizozemske kobile. Drugi su ubijeni otrovom za štakore. 

"Te akcije su vjerojatno politički motivirane. Stječe se utisak da je cilj ovdje da se posebna grupa stanovništva protjera iz regije", komentirala je za "Bild", Christiane Schaurte, koja je prošlog tjedna izabrana u EU komisiju Europske konjičke federacije (EEF). 

Policija demantira

Iz prijedorske policije negiraju ove navode. 

"Na području operativne nadležnosti Policijske uprave Prijedor nije evidentiran nijedan takav slučaj niti je navedeno prijavljeno ovoj Upravi" naveli su iz PU Prijedor za N1.


Tagovi

Ubijanje konja Masakriranje konja Prijedor Njemački Bild Christiane Schaurte


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.