Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Profiland
  • 23.06.2024. 12:00

Massey Ferguson od sada i kod slavonskog zastupnika Profiland

Početkom godine Profiland iz Vinkovaca postao je zastupnik za MF mehanizaciju. Ovo je premium brend i sam vrh u branši, rekao je Darko Marušinac, vlasnik tvrtke kojoj je ovo osma godina poslovanja.

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.848
  • 211
  • 0

Krajem prošle godine tvrtka Profiland sa sjedištem u Vinkovcima postala je distributer Massey Ferguson mehanizacije, čiji je zastupnik za Hrvatsku Austro Diesel

"Ukazala nam se prilika da postanemo zastupnici ovog zaista premium brenda, za kojeg mogu reći da je u samom vrhu u branši", rekao je Darko Marušinac iz Profilanda.

Njegova tvrtka postoji osam godina, a počeli su, kako nam je ispričao, s dvoje djelatnika dok ih sada imaju deset. "Kroz sve te godine pomno sam slagao ekipu budući da smatram da je postprodaja najbitnija u našem poslovanju", kaže. Danas imaju pet servisera i dva zaposlenika u odjelu rezervnih dijelova.

Godinama pripremali ekipu na jednu ovakvu marku

Priča nam kako su traktori zapravo kruna u njihovom poslovanju budući da ih do sada nisu prodavali. Morali su, kaže, napraviti totalnu reorganizaciju tvrtke. "Servis je nešto što dijeli ozbiljne tvrtke od onih koje su manje ozbiljne, bez obzira na veličinu. Pripremali smo se kroz sve ove godine tako da, kad dođemo u priliku doći do veće marke traktora, da stvarno budemo spremni na to", naglasio je.

vsd
Darko Marušinac, vlasnik tvrtke Profiland iz Vinkovaca

Budući da je Austro Diesel tvrtka koja zastupa Massey Ferguson preko 40 godina, Marušinac ističe da će se truditi koristiti njihovo iskustvo i znanje u svom poslovanju. Osim toga, kaže kako je vrlo važno što imaju iznimno dobru distribuciju rezervnih dijelova i da dijelovi koji se naruče danas do 16 sati, sutra su ujutro u 8 već u Vinkovcima. "Dakle, treba nam manje od 24 sata, i tako za 99 posto dijelova zahvaljujući ogromnom lageru koji se nalazi kod Beča."

U tvrtki već imaju nekoliko modela traktora, manjeg od 80 do najvećeg od 420 konjskih snaga. Plus toga, imaju kombajne, zelenu liniju i prese za baliranje, te telehandlere.

Profiland je ovom suradnjom zaokružio svoju ponudu

A zašto su baš Profiland odabrali za svog partnera u Slavoniji, Nenad Stepanić, regionalni direktor prodaje Massey Fergusona za Balkan iz Austro Diesela, ističe kako je izbor bio vrlo jednostavan. Darko Marušinac je već dugo godina u tom poslu i stjecajem okolnosti jer nisu bili zadovoljni bivšim partnerom u tom području, odlučili su se iskoristiti njegovo poznavanje struke i proizvoda, a i ljudi, s obzirom na njegovu reputaciju i kvalitetu koju ima kao trgovac poljoprivredne mehanizacije. 

Poznaje ga, kaže, više od 25 godina, a poznaju ga i Slavonci, pa je ova suradnja bila vrlo logična stvar s obzirom da uspješno prodaje priključne strojeve. Trebao mu je, ističe, jedan dobar kvalitetan brend da se izdigne i zaokruži svoj portfolio te upotpuni s podrškom koju mu daju.

vd
Nenad Stepanić iz Austro Diesela (Foto: Vedran Stapić)

Za slavonskog poljoprivrednika to znači da će, uz Austro Diesel i Profiland, imati profesionalnu ekipu, dugoročnog partnera gdje će se moći osloniti na kvalitetne proizvode i na vrhunsku postprodajnu uslugu jer, kako dodaje, Marušinac je puno uložio u to i ima jako dobru ekipu servisera i mehaničara. "Trenutno ih školujemo u Austro Dieselu da postanu profesionalci kroz vrijeme. Vjerujem da će dugoročno suradnja biti uspješna", naglasio je.

Budući da traju dogovori da uskoro krenu s demo modelima koji će biti na raspolaganju poljoprivrednicima, Stepanić ističe kako će odabrati njih nekoliko koje će na 15-20 sati zainteresirani moći isprobati na svom gospodarstvu. "Pružamo mogućnost da stroj isprobaju, da pooru, potanjuraju, posiju ili što već žele, da vide kako sve funkcionira s obzirom da se radi o visokokvalitetnom, ali i visokovrijednom stroju".

To je, dodaje, kapitalna investicija za svakog poljoprivrednika i njemu služi da ostvaruje svoj profit. To je inače praksa u Austro Dieselu, a od jeseni se, kaže, planira i u Profilandu.

Određene MF modele pronađite na akciji

"Za kupnju već ima zainteresiranih, očekujemo dvoznamenkasti broj prodanih ove godine, a svakako se nadamo sve boljim rezultatima s vremenom", rekao je Marušinac.

Najviše je, upita za traktore srednje veličine pa je tako model 5711 M od 115 KS trenutno na akciji za 52.500 tisuće eura + PDV. Manji model 4708 od 80 KS sada se prodaje po 39.990 tisuća eura + PDV. Standardna oprema u manjim traktorima je klima, zračno sjedalo, EHR, automatska klizna poteznica za vuču. Gore spomenuti 5711 ima elektrohidraulični diverzer za promjenu smjera naprijed - nazad.

Nude akcijsku kamatu za financiranje putem leasinga, pa je ona malo povoljnija kamata u odnosu na tržišnu. "Možemo ljudima ponuditi na trećine, četvrtine, to je jedna rata godišnje te možemo ponuditi redovno od 20 posto učešća na 60 rata", poručuje, a odnosi se na područje cijele Hrvatske

Veća gospodarstva u smjeru digitalizacije

Inače, uz već postojeće zastupništvo njemačkog brenda Lemken, koji nudi plugove, tanjurače, sjetvospremače i grubere, u portfelju im se nalaze sijačice Maschio-Gaspardo čiji su poddiler za Slavoniju od tvrtke BKL koji je generalni zastupnik za cijelu Hrvatsku. Marušinac je izdvojio i prikolice pod imenom Farmtech, popularne quadove CF moto koji su najprodavaniji u Hrvatskoj, ali i u Europi. Osim toga, imaju uske i široke kotače, adaptere, proizvode talijanskog Fantinija, zatim hedere Geringhoff, sustave za navodnjavanje i moderne sušare.

vd
U Profilandu možete pronaći Massey Ferguson traktore od 80 pa sve do 420 konjskih snaga

A kako strojevi iz Profiland ponude prate pametnu poljoprivredu i digitalizaciju dovoljno govori o tome da je Massey Ferguson dio AGCO grupacije koja je nedavno kupila Trimble sustav koji je apsolutni lider za navigaciju. "Nisu to baš mala ulaganja, ali smatram da je u tome budućnost i da će veća gospodarstva trebati ići u tom smjeru."

Ova će tvrtka do kraja godine proširiti broj zaposlenih za još dva: "Smatramo da je to dugoročno najvažnije, a kako to obično biva, traktor zna stati u najvećem poslu, tako da ćemo se truditi biti još bolji i brži na terenu", poručio je za kraj.

Za više informacija o njihovoj ponudi i čestim akcijskim cijenama, obratite im se na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Austro Diesel Profiland Massey Ferguson Darko Marušinac Trimble navigacija Nenad Stepanić Servisna podrška 5711 M


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner