Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Copa Cogeca
  • 01.10.2024. 15:00
  • Bruxelles

Massimiliano Giansanti novi je predsjednik udruženja Copa Cogeca

Revizija ZPP-a, zaštita prihoda poljoprivrednika i reciprocitet u trgovini među prioritetima su njegova programa

Foto: HPK
  • 111
  • 32
  • 0

Massimiliano Giansanti novi je predsjednik Copa Cogeca-e, udruženja koje predstavlja više od 22 milijuna europskih farmera. Izabran je za razdoblje od iduće dvije godine (2024.-2026.), a kako opisuju, ulogu preuzima u ključnom trenutku, dok se vizija Europske unije za svoju poljoprivrednu budućnost oblikuje usred povećane zabrinutosti na terenu.

Revizija ZPP-a, zaštita prihoda poljoprivrednika i reciprocitet u trgovini među prioritetima su njegova programa, piše EFA News.

Vratiti dostojanstvo europskoj poljoprivredi

"Sljedeće godine definirat će budućnost europske poljoprivrede. Čekaju nas veliki izazovi, kao što je proširenje Unije na nove države članice i posljedična potreba za većim proračunom za sektor, duboka reforma ZPP-a i sve učinkovitije mjere za borbu protiv klimatskih promjena", naglasio je Giansanti (drugi slijeva na naslovnoj fotografiji) te dodao kako ne mogu biti uhvaćeni nespremni.

Copa Cogeca traži očuvanje proračuna za poljoprivredu i zaštitnu cijenu pšenice

Naglasio je kako mu je povjerena uloga velika odgovornost koju će poštovati s najvećom predanošću. "Bit ću predsjednik svih europskih poljoprivrednika jer sam uvijek tvrdio da ćemo se jedino ako djelujemo kao kohezivni entitet moći natjecati u globalnim scenarijima, vraćajući dostojanstvo koje europska poljoprivreda zaslužuje".

Poljoprivredni poduzetnik iz Rima

Ovaj 50-godišnjak iz Rima poljoprivredni je poduzetnik, predsjednik Agricola Giansanti srl te izvršni direktor Gruppo Aziende Agricole Di Muzio, tvrtkama aktivnim u talijanskom agroindustrijskom i agroenergetskom sektoru.

Na skupštini su izabrani i potpredsjednici udruženja, to su Pedro Barato (Španjolska), Nikolaus Berlakovich (Austrija), Jan Doležal (Češka), Francie Gorman (Irska), Franck Sander (Francuska) te Søren Søndergard (Danska).


Tagovi

HPK Copa-Cogeca Udruženje poljoprivrednika Giansanti Massimiliano Novi predsjednik


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.