Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Priključni stroj
  • 21.05.2024. 16:30

MBV: Tanjurača s nosačima koji traju "duže od života"

To znači da se ti nosači neće morati nikad promijeniti. Takvi strojevi se koriste pri velikim brzinama - 12 do 15 km/h, te je zato potrebno da nosači budu riješeni na najbolji mogući način kako bi nesmetano radio u bilo kojim uvjetima.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 1.392
  • 144
  • 0

Pažnju posjetitelja Novosadskog sajma privlači i priključna mehanizacija - ona koja nema gumbe i ekran na dodir, već ima neograničen vijek trajanja. Tako nešto nam je pokazala kompanija "MBV" iz Vršca koja pored ostalih proizvoda potencijalnim kupcima nudi i kratku tanjuraču Atego turskog proizvođača "Ilgi".

"Ono što je razlikuje od konkurencije su ti čelični nosači koji omogućavaju izuzetno dug period rada, jaču konstrukciju, bolji kut diskova, veću učinkovitost stroja", otkrio nam je menadžer ove tvrtke Vukašin Milinković. Odmah smo pitali, što znači - dug period rada?

Neuništivi nosači

"To znači da se ti nosači neće morati nikad promijeniti. Takvi strojevi se koriste pri velikim brzinama - 12 do 15 km/h, te je zato potrebno da nosači budu riješeni na najbolji mogući način kako bi nesmetao radio u bilo kojim uvjetima".

Za sve uvjete

Kutovi nosača sprječavaju zagušenje zemlje i kamena, čime se poboljšava nesmetana obrada tla uz uštedu goriva tako što se manje opterećuje traktor. Ovakav dizajn, koji centrira disk, također ne ostavlja neobrađenu površinu u polju i efikasno postiže savršene rezultate u jednom prolazu. Diskovi imaju agresivne kutove reza od 10° i 20° koji omogućavaju lak prijenos zemlje od prvog do drugog reda, što rezultira da se biljni ostaci savršeno miješaju sa zemljom. Štoviše, pogodni su za rad u teškim uvjetima zbog jake strukture nosača napravljenih od specijalnog čelika.

Dakle, pogodna je za svaki tip, od pjeskovitog do teškog tla. Namijenjena je za gospodarstva od 70 ha pa do kombinata od po 5.000 ha, baš zbog širokih radnih zahvata. Ovakav stroj može vući traktor od 110 KS. Pošto su ležajevi hermetički zatvoreni, stroj treba samo oprati i to je to od održavanja.

Milinković nas je privukao svojom pričom o tanjurači

"Cijena modela od tri metra radnog zahvata, koji je najčešće tražen, je 9.710 eura + PDV", kaže Milinković koji očekuje veliko zanimanje poljoprivrednika, za koje će ovaj stroj, koji se premijerno prikazuje u Srbiji, sigurno biti atrakcija.

Kako dalje dodaje, prednost ove tanjurače u odnosu na zapadne brendove je razlika do 50 posto u cijeni.


Tagovi

Čelični nosači MBV Vukašin Milinković Sajamska ponuda Obrada zemljišta Atego tanjirača Priključni stroj Tanjurača


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...