Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 30.06.2023. 15:10
  • Grad Zagreb, Zagreb

Miro Bulj: 30. lipnja treba proglasiti danom poraza jer će zemlja otići strancima

Nakon Domovinskog rata ostala nam je samo trobojnica, grb i himna. Sve ostalo nam prodajete, poručio je zastupnik Mosta vladajućima.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 446
  • 60
  • 0

Moratorij na prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima istječe danas, posljednjeg dana lipnja, o čemu se raspravljalo i u Saboru. 

"Dan 30. lipnja 2023. treba proglasiti danom poraza jer će zemlja otići strancima", poručio je saborski zastupnik Mosta Miro Bulj rekavši kako nam je nakon Domovinskog rata ostala samo trobojnica, grb i himna.

"Sve ostalo nam prodajete", poručio je vladajućima istiičući da je još prije tri godine uputio u saborsku proceduru Zakon o ograničenjima za prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima koji je tek sada došao na dnevni red i to "uz poguranac oporbe i skupljanje potpisa".

Istječe moratorij na prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima, je li strah opravdan?

Prema njegovim riječima, u prosjeku hektar košta 3.674 eura, a ni danas nemamo podatke koliko su poljoprivrednog zemljišta kupili stranci.

Njegovu mišljenju suprotstavio se zastupnik HDZ-a Stipan Šašlin ističući da Zakon o poljoprivrednom zemljištu štiti interese Hrvatske i poljoprivrednika. Drži da ga pravi poljoprivrednici ne žele prodati, niti će ga ikada prodati nekom strancu, dok se veće površine nalaze u dugogodišnjem zakupu i ne mogu se otkupiti. 


Tagovi

Moratorij Poljoprivredno zemljište Miro Bulj Sabor Prodaja strancima Stipan Šašlin


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).