Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RuralFoto
  • 07.08.2024. 16:00

Moć fotografije – putovanje u najskrivenije kutke Hrvatske

Pozivamo sve amatere i profesionalce da nominiraju svoje fotografije na izbor najboljih ruralnih fotografija RuralFoto 2024. Nagradni fond je 2.000 EUR.

Foto: Miranda Trklja
  • 103
  • 16
  • 0

Kad vidite fotografiju Motovuna, imate osjećaj da ste prošlo ljeto šetali tim uskim ulicama pitoresknog gradića u Istri? Možda Vas put nije vodio u Baranju, ali jako dobro znate kako izgleda cesta kroz najveće domaće vinograde na Banovom brdu.

Sigurno ste do sada nebrojeno puta pogledali fotografiju i prepoznali mjesto iako tamo nikada niste kročili. Upravo je to moć fotografije, koje nam omogućavaju da prepoznamo i divimo se mjestima koja možda nikada nećemo osobno posjetiti.

Kako nam današnje tehnološko doba omogućava da putem fotografija nepoznatih autora putujemo svijetom, tako nam ostavlja mogućnost da najljepše prizore iz svog okruženja podijelimo s drugima.

Biramo najbolje ruralne fotografije u 2024.

Stoga je izbor za najbolje ruralne fotografije RuralFoto 2024. idealna prilika da upoznamo Hrvatsku iz nove perspektive, da podijelimo s drugima najljepše kutke i trenutke koji su do sada bili skriveni od javnosti.

Nominirajte svoje fotografije na RuralFoto 2024

Ruralna područja kriju nevjerojatne lokacije koje godinama inspiriraju profesionalne, ali i amaterske fotografe, zaljubljenike u čuda prirode kao i brojne turiste. Popis najfotografiranijih lokacija u Hrvatskoj vezan je za ljepote naše prirode, većinu mjesta bi svatko od nas prepoznao na prvu. 

Pred vama je savršena prilika da nadopunite ovaj popis i predstavite najljepše što nudi vaš kraj. RuralFoto izbor savršena je prilika za to!

Fotografije je moguće nominirati u jednu od četiriju kategorija, a one su: životinjeprirodaselo proizvodnja hrane. 

Nominirana fotografija uz kratak opis i pripadajući hashtag izbora #RuralFoto + hashtag teme ( #životinje #priroda #selo #proizvodnja ) treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tijekom razdoblja nominacija do 23. rujna 2024. godine. 

Jedan sudionik može nominirati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a sudjelovati mogu korisnici iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. 

Pravila RuralFoto izbora

Kako nominirati fotografije pogledajte tu: https://t.ly/bL21H , a ovogodišnje nominacije možete vidjeti ovdje: https://t.ly/VKzAh

Nagradni fond 2.000 eura i vikend odmor u Baranji

Stručni žiri po završetku nominacija bira po 10 najboljih fotografija iz svake od kategorija, nakon čega sami sudionici izbora glasaju za pobjedničke fotke. Autori fotografija tako sami izabiru najbolje od najboljih.

Terminski plan:

  • 21.06. otvaranje nominacija;
  • 23.09. završetak nominacija;
  • 26.09. stručni žiri donosi odluku o izboru 10 najboljih u 4 kategorije i proglašava najbolju fotografiju po izboru publike;
  • 27.09. do 30.09. sudionici izbora glasaju za najbolje fotografije (između TOP 40);
  • 04.10. proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i izložba na AgroRocksu.

Autori najboljih fotki u svakoj od kategorija osvajaju 500 EUR (bruto), a ona s najviše lajkova na KLUBU - nagradu publike, vikend odmor u Baranji.

Proglašenje pobjednika uz izložbu najboljih fotografija održat će se 4. listopada 2024. u Osijeku na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks.

Entuzijasti, amateri, profesionalci, zaljubljenici u ruralni prostor i fotografiju, podijele s nama svoje najbolje fotografije. Bez obzira jeste li iskusni fotograf ili tek započinjete svoj put, vaše jedinstvene perspektive i kreativnost su više nego dobrodošle!

Jer fotografije, ne samo da nas educiraju i inspiriraju, nego nas povezuju s mjestima koja nismo posjetili, ali ih imamo priliku doživjeti. Kroz objektiv kamere i kreativnost fotografa, svijet postaje manji i bliži.

Stoga kada sljedeći put vidite fotografiju koja vam je poznata, sjetite se da ste upravo doživjeli čaroliju suvremene fotografije – moć da povezuje ljude i mjesta diljem svijeta, bez obzira na udaljenost.

PARTNERI projekta: CROBOHUB++Novocommerce International d.o.o.NutriS d.o.o.KWS Sjeme d.o.o.Hrvatske šumeKING ICTAgro Invest Grupa d.o.o.Podravka d.d.Enna Fruit d.o.o.Georg d.o.o.Europska komisijaRIBESTuristička zajednica Osječko-baranjske županijeHrvatska zajednica županija


Tagovi

RuralFoto AgroRocks 2024 Natječaj Nominacije Fotografije


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet